Ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen Dorp, partiële herziening Groenrijck’

Logo Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend:

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 10 december 2019 besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen Dorp, partiële herziening Groenrijck’ ter inzage te leggen. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied van het voormalige tuincentrum aan de Goorsestraat 72a in Haaksbergen. Het plan omvat de transformatie naar een woonlocatie voor maximaal 42 woningen met bijbehorende (infrastructurele) voorzieningen.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1170-0001.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen Dorp, partiële herziening Groenrijck’ inclusief bijbehorende bijlagen ligt met ingang van 20 december 2019 tot en met 30 januari 2020 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bestemmingsplannen inzien → Haaksbergen dorp - woongebieden → Ontwerp. Hier vindt u tevens een rechtstreekse link naar ruimtelijkeplannen.nl (landelijke voorziening).

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Sandra Scheggetman, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tevens ligt met ingang van 20 december 2019 het ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor vijf woningen de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden vanwege wegverkeerslawaai afkomstig van de Goorsestraat. Er moet derhalve een ontheffing voorkeursgrenswaarde verleend worden voor een hogere waarde. De termijn voor het indienen van zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarden is gelijk aan de termijn van het onderhavige bestemmingsplan.

Besluit vormvrije m.e.r .-beoordeling

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 10 december 2019 besloten in te stemmen met de conclusie uit de vormvrije m.e.r.-beoordelingsnotitie om voor de herontwikkeling van het terrein van het voormalige tuincentrum aan de Goorsestraat tot woningbouwlocatie voor maximaal 42 woningen geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

Overeenkomstig de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het bevoegd gezag bepalen of voor de beoogde ontwikkeling een milieueffectrapportage vereist is. Omdat de ontwikkeling van de woonwijk met maximaal 42 woningen onder de drempelwaarde bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.) valt kan volstaan worden met een vormvrije m.e.r.-beoordeling. Naar aanleiding van de vormvrije m.e.r.-beoordelingsnotitie heeft het college op besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.- beoordeling.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 december 2019 tot en met 30 januari 2020 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

 

Haaksbergen, 19 december 2019

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

M.E. Kragting-de Groot, secretaris

Naar boven