Kennisgeving besluitvorming provinciaal Inpassingsplan Verlegging N825

Logo Gelderland

 

Provinciale Staten van Gelderland hebben het inpassingsplan Verlegging N825 op 11 december 2019 vastgesteld. Bij besluit van 9 december 2019 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland met toepassing van artikel 110a, lid 7, van de Wet geluidhinder ten behoeve van het eerder genoemde inpassingsplan voor een 2 tal woningen aan de Goorseweg (gemeente Lochem) Hogere waarden vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai.

 

Het provinciaal inpassingsplan Verlegging N825 is ten opzichte van het ontwerp op enkele punten gewijzigd vastgesteld. Het betreft zowel wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen (zie hiervoor de reactienota die als bijlage bij de plantoelichting is gevoegd) alsmede ambtshalve wijzigingen (zie hiervoor de op https://gelderland.stateninformatie.nl/ te raadplegen Statenbrief met nummer PS2019-770, die onderdeel uitmaakte van de op 11 december 2019 aan Provinciale Staten voorgelegde stukken).

 

Tegen het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is ambtshalve op ondergeschikte punten gewijzigd vastgesteld.

 

Het inpassingsplan en het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder liggen van donderdag 9 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020 ter inzage.

 

Achtergrond

 

Het noordwestelijk deel van de N825 (tussen km 0,0-2.0) voldoet op basis van landelijke verkeersveiligheidsrichtlijnen niet aan de vereiste breedte voor een gebiedsontsluitingsweg. Het is niet wenselijk om de weg te verbreden op de huidige locatie. Langs de weg staat immers een historische eikenlaan. Deze heeft cultuurhistorische en landschappelijke waarde en moet behouden blijven. Daarom moet de weg verlegd worden. Dit past niet in het huidige bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Lochem. Het inpassingsplan legt de juridische basis voor de verlegging en de aanpassing van het kruispunt van de N825 met de Goorseweg.

Het burgerinitiatief “de Slimste Weg” is uitgegroeid tot de proeftuin Nettelhorst. Omwonenden, ondernemers, onderwijs en overheid werken hierin samen om het gebied te verbeteren op allerlei manieren. Deze manier van werken sluit aan bij de geest van de nieuwe Omgevingswet. De proeftuin heeft een breder blikveld dan het vastgestelde inpassingsplan. De Proeftuin richt zich immers op de gehele N825 terwijl het vastgesteld inpassingsplan ziet op het noordwestelijk deel (tussen km 0,0-2.0).

Welke besluiten liggen ter inzage?

De definitieve besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken (waaronder de zienswijzennota), liggen ter inzage. Het betreft:

  • het vastgestelde inpassingsplan verlegging N825;

  • het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder ten behoeve van het genoemd inpassingsplan.

  •  

  •  

Hoe komt u aan meer informatie ?

  • Bij de provincie Gelderland, Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur;

  • Bij de gemeente Lochem aan de Publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem, op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur;

 

De stukken liggen hier ter inzage vanaf donderdag 9 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020

 

Digitaal zijn het inpassingsplan en de bijbehorende stukken te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.9925.IPN825Lochem-VG01

 

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen van vrijdag 10 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het inpassingsplan en het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder.

Een belanghebbende kan beroep instellen als hij een zienswijze heeft ingediend over de ontwerpbesluiten. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan hij alleen beroep instellen als hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er beroep wordt ingediende tegen wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Het betreft t.a.v. het inpassingsplan zowel wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen (zie hiervoor de reactienota die als bijlage bij de plantoelichting is gevoegd) alsmede ambtshalve wijzigingen (zie hiervoor de Statenbrief met nummer PS2019-770, die onderdeel uitmaakte van de op 11 december 2019 aan Provinciale Staten voorgelegde stukken).

 

Het besluit Hogere Waarden Wet Geluidhinder is ambtshalve op ondergeschikte punten gewijzigd vastgesteld.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

  • naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is; en

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op het inpassingsplan en het besluit Hogere Waarden.

Dit betekent dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

  • de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de besluiten opgeschort totdat de rechter hierover een besluit heeft genomen.

 

Het verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

Raad van State

T.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de terinzagelegging kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999. Meer informatie over het project is bovendien te vinden op http://www.gelderland.nl/N825.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven