Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde Wormerveer

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 december 2019 het bestemmingsplan Noordeinde Wormerveer, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3857BP-0301, raadsbesluit 2019/644, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Ook is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

In het plangebied worden maximaal 100 woningen gebouwd. Het programma gaat uit van een divers woningaanbod met grondgebonden woningen en appartementen. Ruim 30% van de te realiseren woningen komt in de categorie sociale huur.

Het plangebied ligt in Wormerveer en wordt begrensd door de Evertsenstraat aan de zuidzijde, de waterloop langs de De Ruijterkade en Noorddijk aan de westzijde, het perceel van �Big L Jeans� aan de noordzijde en de Zaan aan de oostzijde.

Besluit hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere waarden hebben vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting.

De woningen zullen voor een deel worden gevestigd binnen de wettelijke zones van het gezoneerde industrieterrein Wessanen in Wormerveer en het gezoneerde industrieterrein Nieuweweg Zuidwest en Croklaan in Wormerland. Daarnaast ligt een deel van het plangebied binnen de wettelijke zone voor het wegverkeerslawaai van de Provincialeweg N514 in Wormerveer. Uit uitgevoerd akoestisch onderzoek blijkt dat er voor een aantal van deze woningen een hogere waarde vanwege industrielawaai en wegverkeerslawaai moet worden vastgesteld. Het verlenen van hogere waarden zoals weergegeven in het besluit hogere waarden geluid is conform de Wet geluidhinder en voldoet aan het gemeentelijke beleid op dat gebied. Ook met het verlenen van hogere waarden blijft er sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden geluid liggen van donderdag 25 december 2019 tot en met 5 februari 2020 op de volgende wijzen ter inzage:

  • Digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (geldt alleen voor het bestemmingsplan);

  • als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Beide kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl.

 

 

 

 

 

Zaandam, 24 december 2019

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven