Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2019

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van Nunspeet maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet op 15 oktober 2019 besloten heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2019 ter visie te leggen.

Om het geldende bestemmingsplan voor het buitengebied actueel te houden is afgesproken dat het plan jaarlijks wordt herzien. De integrale planherziening 2019 betreft een beperkte herziening omdat het moederplan op hoofdlijnen nog actueel is.

Een aantal planregels wordt herzien en verduidelijkt, en de bestemmingsregeling voor dertien percelen wordt herzien. Het plangebied wordt aangevuld met de percelen Harderwijkerweg 265a en 267, ’t Frusselt 110 en Vreeweg 94.

De planologische regeling voor onderstaande percelen wordt herzien:

  • 1.

    Bredeweg 62 in Hulshorst: dit betreft het toevoegen van een aanduiding ‘gesplitst’, waardoor er binnen het woonhuis twee woningen zijn toegestaan.

  • 2.

    Bredeweg 71-73 in Hulshorst: vanwege de gemengde bedrijfsvoering wordt over de bestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf een aanduiding ‘gebruiksgerichte paardenhouderij’ gelegd.

  • 3.

    Elburgerweg 93 in Nunspeet: de aanduiding ‘overige zone – bestaande splitsing’ wordt voor een klein gedeelte verplaatst, zodat de nieuw te bouwen woning binnen deze aanduiding komt te liggen.

  • 4.

    Gelders Natuurnetwerk: de begrenzing van het Gelders Natuurnetwerk is niet overal juist overgenomen. Dit wordt hersteld.

  • 5.

    Hooiweg 159 in Elspeet: dit betreft het bestemmen van het bijbehorend bouwwerk tot recreatiewoning.

  • 6.

    Hullerweg 14a in Nunspeet: dit betreft het leggen van een specifieke bouwaanduiding ‘afwijkende maatvoering’, waardoor een ‘kleine’ woning bestemd wordt.

  • 7.

    Merelweg 31 in Elspeet: dit betreft een beperkte uitbreiding van de bestemming Bedrijf, zodat de bestaande schuur beperkt uitgebreid kan worden.

  • 8.

    Pangelerweg 25 in Nunspeet: dit perceel heeft in het voorgaande plan abusievelijk de aanduiding ‘gesplitst’ niet gekregen. Dit wordt hersteld door de correcte bouwaanduiding ‘gesplitst’ opnieuw op te nemen.

  • 9.

    Rietenweg 21 in Nunspeet: dit perceel krijgt een aanduiding ‘plattelandswoning’.

  • 10.

    Schotkampweg 177a in Elspeet: dit betreft het planologisch regelen van de aanwezige paardenbak, door de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – paardenbak’ toe te voegen.

  • 11

    Stakenbergweg 46 in Elspeet: dit betreft een verschuiving van het bouwvlak van de bestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf naar de feitelijke situatie.

  • 12

    Stakenbergweg 81 in Elspeet: dit betreft het toevoegen van een aanduiding ‘maximum oppervlakte aan bijgebouwen van 200’ om zodoende te kunnen voldoen aan de sloop- en terugbouwregeling.

  • 13

    Varelseweg 102a in Hulshorst: dit betreft het planologisch regelen van de boogschietbaan en maximaal vijf stacaravans. Ook wordt de specifieke bouwaanduiding ‘gesplitst’ op de woning gelegd.

  • 14

    Vuurkuilweg 24-26 in Hulshorst: dit perceel is in het voorgaande plan buiten de begrenzing gehouden en heeft abusievelijk een niet passende bestemming gekregen. Dit wordt hersteld door de correcte bestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf en de bestemming Agrarisch weer op de desbetreffende percelen te leggen.

 

U kunt met ingang van woensdag 18 december 2019 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan inzien in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0302.BP01167-ow01).

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet via telefoonnummer (0341) 25 99 11

 

Naar boven