Ontwerpuitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 3” en ontwerpbesluit hogere waarden, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 7 februari tot en met 20 maart 2019 het ontwerpuitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 3” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0104U11-ONTW voor iedereen ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere waarden inzake dit uitwerkingsplan diezelfde termijn ter inzage.

 

Beschrijving uitwerkingsplan en besluit hogere waarden

Het uitwerkingsplan ligt in deelplan 5, globaal ten zuiden van partycentrum ’t Manneke en aansluitend op het onherroepelijke uitwerkingsplan voor fase 2, van de wijk Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs en biedt een planologisch-juridisch kader voor de verdere woningbouw in deelplan 5; twee-onder-één-kap en rijwoningen, in totaal maximaal 22 woningen. De wijzigingen t.o.v. het voorontwerp zijn opgenomen in de ‘Nota overleg uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 3”’ die als bijlage 5 bij de toelichting is opgenomen.

 

Het (ontwerp)besluit hogere waarden heeft betrekking op de woningen die door de N471 een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het ontwerpbesluit is als bijlage 6 bij de toelichting opgenomen.

 

Zienswijzen

U kunt het ontwerpplan en ontwerpbesluit hogere waarden inzien:

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen beide ontwerp(besluit)en afzonderlijk. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0104U11/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

 

Crisis- en herstelwet

Dit uitwerkingsplan valt onder de bepalingen van de Crisis- en herstelwet. Dit houdt onder meer in dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn.

Naar boven