Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan MFA Kuyperlaan

Logo Uithoorn

Op 20 december 2018 heeft de gemeenteraad van Uithoorn besloten het bestemmingsplan ‘MFA Kuyperlaan’ als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPMFAKuyperlaan-VG01 gewijzigd vast te stellen.

Toelichting

De aanleiding van het opstellen van het bestemmingsplan MFA Kuyperlaan is het oprichten van een multifunctioneel gebouw aan de Kuyperlaan 50 te Uithoorn

Wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De volgende onderdelen zijn gewijzigd:

De gemeenteraad van Uithoorn heeft besloten dat ook lichte horeca (categorie 1) mogelijk moet zijn in het nieuwe gebouw. Om dat mogelijk te maken zijn de toelichting en de regels van het bestemmingsplan aangepast.

Voor een uitleg wordt verwezen naar het raadsbesluit dat is toegevoegd aan het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen met ingang van 7 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met als kenmerk NL.IMRO.0451.BPMFAKuyperlaan-VG01. Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven