BESTEMMINGSPLAN EN BESLUIT HOGERE WAARDE WET GELUIDHINDER ST. MICHIESLGESTELSEWEG 7, VUGHT

Logo Vught

De gemeenteraad van Vught heeft op 12 december 2019 het bestemmingsplan St. Michielsgestelseweg 7, Vught vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben op 28 november 2019 een hogere waarde Wet geluidhinder vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan en/of de hogere waarde.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

De gemeenteraad stelt bestemmingsplannen vast. Dit staat in artikel 3.1. van de Wet ruimtelijke ordening.

Waar gaat het vastgestelde bestemmingsplan ‘St. Michielsgestelseweg 7, Vught’ over?

Het bestemmingsplan ‘St. Michielsgestelseweg 7, Vught’ gaat over de herbouw van de bestaande woning op het perceel gelegen aan de St. Michielsgestelseweg 7 te Vught.

Wat houdt het besluit hogere waarde in?De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij een woning mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’. Dit staat in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

U kunt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde bekijken

U kunt van donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.BPStMichielsgweg7-VG01

  • 2.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught tijdens de openingsuren

    Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

     

    Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde?

     

    Bent u het niet eens met het bestemmingsplan of het besluit hogere waarde? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020.

     

    U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde, , én

  • 2.

    gereageerd hebt op het ontwerpbestemmingsplan (door een zienswijze in te dienen) of het ontwerpbesluit hogere waarde. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd. 

    U stuurt uw beroepschrift aan:

    De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

    Postbus 20019

    2500 EA Den Haag

     

    U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

    Als u binnen de termijn beroep indient, kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Dan doet de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak over uw beroep en treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

    De Voorzieningenrechter doet alleen een voorlopige uitspraak als er snel een uitspraak nodig is.

     

    U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

     

    Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

     

    Wanneer treedt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde in werking?

    Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Maar het treedt nog niet in werking als iemand binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

     

    Heeft u nog vragen?

    Belt u dan met de afdeling Ontwikkeling, via telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven