Middelburg – Verkeersbesluit – Gehandicaptenparkeerplaats – Johan Lesagestraat

Logo Middelburg

nr. 227215

Burgemeester en wethouders van Middelburg;

gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

o v e r w e g e n d e :

dat de betrokkene, wonende Johan Lesagestraat 17, 4336 AG te Middelburg, zich slechts met grote moeite, over korte afstand te voet kan voortbewegen en niet alleen gelaten kan worden;

dat er binnen een straal van 100 m van de woning van de aanvrager onvoldoende vrije parkeerruimte beschikbaar is;

dat het voornoemde perceel geen mogelijkheid heeft om zelf in de gevraagde parkeerbehoefte te voorzien en dat het derhalve noodzakelijk is in de nabijheid van woonadres parkeerfaciliteiten te creëren;

dat er voor het aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats een verkeersbesluit genomen dient te worden;

dat met dit besluit de veiligheid op de weg is verzekerd en weggebruikers en passagiers zijn beschermd;

dat overleg heeft plaatsgevonden met de Politie Zeeland;

dat de voornoemde locatie binnen de bebouwde kom ligt van en in beheer is bij de gemeente Middelburg;

b e s l u i t e n :

I.door de plaatsing van bord E6 van Bijlage 1, behorende bij het RVV 1990 met onderbord het parkeren te verbieden voor een op het wegdek van de Johan Lesagestraat 17 aangeduid parkeervak, gelegen in de buurt van het pand Johan Lesagestraat 17, 4336 AG, behalve voor het motorvoertuig met het op het onderbord vermelde kenteken van de hierna onder II. genoemde gehandicapte, waarvoor de parkeerplaats is bestemd;

II. de betrokkene, Johan Lesagestraat 17, 4336 AG te Middelburg aan te wijzen als degene die van de onder I. vermelde parkeerplaats gebruik mag maken.

Middelburg, 13 december 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens hen,

A.W. Goeseije-Bosschaart

Administratief medewerker Vergunningverlening en Handhaving

Dit besluit wordt op 18 december 2019 ter openbare kennis gebracht.

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na de dag van de bekendmaking van dit besluit, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan: Burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening.

Een belanghebbende die redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bezwaar heeft gemaakt, kan geen beroep instellen bij de rechtbank (artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht).

Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht (artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht).

Online bezwaar maken

Uw bezwaarschrift kunt u ook digitaal indienen. U vindt het webformulier via: www.middelburg.nl--> Bestuur en Organisatie--> meer .... --> bezwaar tegen gemeentelijke besluiten.

Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u uw inlogcode van DigiD nodig.

Voorlopige voorziening

Vereisen uw belangen met spoed tijdelijke maatregelen? Dan kunt u, nadat u bezwaar hebt gemaakt, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het verzoek hiertoe richt u aan: Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven; dit recht bedraagt € 174 voor natuurlijke personen (individuele personen) en € 345 voor niet-natuurlijke personen (zoals verenigingen, stichtingen, B.V.'s).Dit besluit is in afschrift toegezonden aan:

1.Politie Zeeland-West-Brabant

Postbus 8050

5004 GB TILBURG

Naar boven