Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stiphout – Lieshoutseweg 57

Logo Helmond

 

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad op 22 oktober 2019 het bestemmingsplan Stiphout - Lieshoutseweg 57 gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 19 december 2019 gedurende zes weken ter inzage.

Dit plan maakt de bouw van drie vrijstaande woningen mogelijk tussen Lieshoutseweg 55 en 57.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de link op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.1700BP180135-2000

Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

 

OMSCHRIJVING WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN ONTWERP

  • Regels: De bestemming Verkeer-Verblijfsgebied is komen te vervallen.

  • Verbeelding: De bouwblokken zijn voor de 3 vrijstaande woningen zijn iets verschoven en gedraaid, ten einde meer afstand te creëren naar de bestaande woning op nr 55. Tevens is de ontsluiting gewijzigd en zodanig verplaatst dat deze geheel via eigen terrein verloopt en niet meer via het doodlopende straatje langs de nrs 51 t/m 55.

 

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde, ter inzage liggende, bestemmingsplan.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 20 december 2019 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Helmond, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders,

 

mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel mr. drs. A.P.M. ter Voert

de burgemeester de secretaris

Naar boven