Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Rucphen, Rucphense Vaartkant te Rucphen’ en Beeldkwaliteitsplan Rucphense Vaartkant/Raadhuisplein

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Rucphen, Rucphense Vaartkant te Rucphen’ ter inzage wordt gelegd.

 

Inhoud in het kort

Het plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van een appartementengebouw op de hoek van de Rucphense Vaartkant en Raadhuisstraat. Het appartementencomplex bevat in totaal 34 appartementen met op de begane grond 210 m² aan commerciële ruimten met de mogelijkheid voor uitoefening van lichte horeca. Op basis van het vigerend bestemmingsplan ‘Herontwikkeling centrum Rucphen’ is dit niet rechtstreeks mogelijk. Om de realisatie mogelijk te maken wordt het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Rucphen, Rucphense Vaartkant te Rucphen’ in procedure gebracht.

 

Beeldkwaliteitsplan

Gelet op de beeldbepalende ligging van de planlocatie in het centrum van Rucphen is een apart beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan wordt als aanvullend toetsingskader voor welstand door de raad vastgesteld. Na vaststelling door de raad maakt het beeldkwaliteitsplan onderdeel uit van de ‘Nota uiterlijk van bouwwerken Rucphen 2019’. Het beeldkwaliteitsplan ligt, gedurende de onderstaandgenoemde periode ter inzage in het gemeentehuis.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 19 december 2019 gedurende een termijn van zes weken (t/m 30 januari 2020) ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis. Daarnaast zijn het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, plan identificatie:NL.IMRO.0840.2581K0023-ON01 of u kunt via ‘plannen zoeken’ naar het gewenste adres gaan en bestemmingsplaninformatie raadplegen).

 

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Openbare werken, telefoon 0165-349500.

 

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Na de vaststelling kan door degene die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Ter inzage vanaf 19 december 2019 t/m 30 januari 2020

 

Naar boven