Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wgh. “Dorpsstraat 21 en Ekenseweg”, Niftrik, gemeente Wijchen

Logo Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan “Dorpsstraat 21 en Ekenseweg, Niftrik” op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan omvat de volgende onderdelen:

  • Beëindiging van de intensieve veehouderij op het perceel Dorpsstraat 21. Een deel van de agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Voor het akkerbouwbedrijf wordt een nieuwe loods gebouwd, deels t.b.v. een boerderijwinkel en boerenterras.

  • Op het aangrenzende onbebouwde perceel worden vier vrijstaande woningen gebouwd.

De geluidsbelasting op de gevels van de woningen overschrijdt de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Het college heeft het voornemen gebruik te maken van de bevoegdheid om hogere grenswaarden vast te stellen.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) dient een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom is besloten dat het opstellen van een milieueffectrapportage voor deze ontwikkeling niet nodig is. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan

Ter inzage

Schriftelijke stukken zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.NTKDorpsstr21-OW01.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en start op 19 december 2019. Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Zienswijze ontwerp besluit hogere grenswaarden

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 19 december 2019. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen bij het college. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Wijchen, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mr. J.Th.C.M. Verheijen, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven