Wet ruimtelijke ordening / voorontwerp bestemmingsplan 's-Graveland & Spaanse Polder 2020

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken volgens het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan ’s-Graveland & Spaanse Polder 2020 ter inzage wordt gelegd in het kader van een inspraakprocedure. Gelijktijdig wordt ook het wettelijk vooroverleg volgens artikel 3.1.1 Bro gevoerd met andere overheden en overlegpartners.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit het bedrijventerrein ’s-Graveland en het Schiedamse deel van het bedrijventerrein Spaanse Polder. Het plan ziet met name op bedrijventerrein met de behorende openbare ruimte, infrastructuur en groenvoorzieningen. Aan de noordkant bevinden zich binnen het plangebied enkele woningen, een woonwagencentrum en een jachthaven.

Aanleiding en opzet

Het nieuwe bestemmingsplan is een integrale herziening van het geldende bestemmingsplan uit 2005. Met het nieuwe plan voldoet de bestemmingslegging aan de eisen uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De bestemmingslegging is gebaseerd op de bestaande planologische mogelijkheden en is verder waar mogelijk globaal en flexibel ingestoken en aangepast aan de huidige Schiedamse standaarden. Op 29 oktober 2019 is het Ontwikkelperspectief ’s-Graveland en Spaanse Polder vastgesteld. Het Ontwikkelperspectief schetst de doorontwikkeling naar een toekomstbestendig en duurzaam bedrijventerrein dat klaar is voor de nieuwe economie. Verder worden mogelijkheden geboden voor intensivering van de zone direct langs de A20 (etalagefunctie met ruimte voor arbeidsintensieve bedrijven en kantoren). De oevers van de Schie worden getransformeerd naar een groene verbinding tussen Schieveste en Delfland, bedoeld voor langzaam verkeer en recreatief gebruik.

Inzage en inspraak

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 19 december 2019 tot en met 29 januari 2020 ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plan IDN is NL.IMRO.0606.BP0037-0001) en op de gemeentelijke website www.schiedam.nl. Tijdens de inzagetermijn kunnen inwoners van Schiedam of andere belanghebbenden schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Mondelinge inspraakreacties kunt u indienen bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vervolg procedure bestemmingsplan

De ontvangen inspraak- en overlegreacties worden betrokken bij de uitwerking van het ontwerp van het bestemmingsplan.  De beantwoording van inspraakreacties vindt plaats voordat het ontwerpplan in procedure wordt gebracht. Dit gebeurd naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020. Op dat moment kan eenieder ook een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Vragen

Voor vragen over het voorontwerp bestemmingsplan of de procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer H.J. Solle, juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Schiedam, 18 december 2019

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

drs. M.A. van den Hende, wnd. secretaris

C.H.J Lamers,burgemeester

Naar boven