Ontwerpuitwerkingsplan – en ontwerpwijzigingsplan “Nieuwe Vesting, deel Soete Veste”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het uitwerking- en wijzigingsplan “Nieuwe Vesting, deel Soete Veste” gereed is.

Plangebied

Het plangebied ligt ten westen van het Havenkwartier en wordt globaal begrensd door deelgebied De Nieuwe Kaai fase 3, de Van Konijnenburgweg en de Van Gorkumweg.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd “Soete Veste” is nu een plan ontwikkeld met 65 duurzame eengezinswoningen en daarbij behorende openbare ruimten zoals parkeerplaatsen. Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Soete Veste” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

De ontwikkeling vergt daarnaast ten behoeve van een strook openbare ruimte, een beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken woonbestemming. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage wordt gelegd voorziet hierin. De aanpassing is nodig om te komen tot een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing en doet geen afbreuk aan de doelstellingen en de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het plan.

Crisis – en herstelwet

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ter inzage

De ontwerpplannen liggen met ingang van donderdag 19 december 2019 gedurende zes weken (tot en met 29 januari 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. De ontwerpplannen zijn vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website 'www.bergenopzoom.nl > Wonen, (ver)bouwen en verkeer > Bouwen en verbouwen > ‘Bestemmingsplannen’ > ‘Bestemmingsplannen/beheersverordeningen’ > 'Ontwerpbestemmingsplannen'.

Daarnaast zijn beide ontwerpplannen raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plancodes NL.IMR0.0748.UP189j-0201 en NL.IMRO.0748.WP189k-0201.

Reageren

Gedurende de genoemde periode van zes weken bestaat voor een ieder de mogelijkheid om schríftelijk dan wel

mondeling een zienswijze tegen de ontwerpplannen kenbaar te maken. Schríftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats. (0164-277555). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waar u uw zienswijze kunt geven.

Voor inhoudelijke informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevr. D. Brandwijk via het telefoonnummer 14 0164.

 

Naar boven