Bestemmingsplan De Kortsluiting

Logo Het Hogeland

Op woensdag 11 december 2019 heeft de raad van de gemeente Het Hogeland het bestemmingsplan De Kortsluiting vastgesteld. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Aanleiding

De verkeersstromen in Winsum concentreren zich op de provinciale wegen N361, N363 en N996 (Onderdendamsterweg). Op en rond deze wegen zijn en worden diverse maatregelen genomen om de doorstroming, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te verbeteren.  Het concrete planvoornemen is om een weg tussen de N361 en de N996 te realiseren; de kortsluiting. Met de kortsluiting wordt nagestreefd om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en het doorgaand verkeer door de bebouwde kom van Winsum te verminderen. Om de Kortsluiting te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld.

Ter inzage

Van donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 ligt het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland locatie Winsum, Hoofdstraat-West 70. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.1966. BPWI2018INBR1-VG01.

In werking

Het bestemmingsplan De Kortsluiting treedt in werking op donderdag 30 januari 2020.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met woensdag 29 januari 2020 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan als u belanghebbende bent. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • 2.

    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen

Crisis en herstelwet

Het bestemmingsplan De Kortsluiting valt onder het bereik van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent dat de procedurele versnellingen van de Crisis- en herstelwet van toepassing zijn. Concreet betekent dit dat er geen mogelijkheid is voor belanghebbenden om een pro-forma beroep in te dienen en om beroepsgronden aan te voeren na het einde van de beroepstermijn.

 

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. Tevens moet u het spoedeisend belang aangeven.

Naar boven