Vastgesteld bestemmingsplan ‘Algehele herziening Breesegge 3 Bornerbroek’, gemeente Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 3 december 2019 het bestemmingsplan ‘Algehele herziening Breesegge 3 Bornerbroek’ (planid: NL.IMRO.0141.00049-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Grondverzetbedrijf Oosterveld B.V., gevestigd aan Breesegge 3 te Bornerbroek heeft verzocht om een van de drie aanwezige bedrijfswoningen aan de Breesegge 3 te verplaatsen naar een meer geschikte locatie ten zuidwesten van het bedrijfsperceel. De oude bedrijfswoning, waarin ook kantoor en kantine zijn ondergebracht wordt hiervoor gesloopt. Deze oppervlakte zal worden benut voor de bouw van een vervangend kantoor elders op het perceel. Hiervoor heeft het ontwerpbestemmingsplan ‘Algehele herziening Breesegge 3 Bornerbroek’ ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ingediend.

Wijziging van het bestemmingsplan

Wijziging in de regels:

Artikel 3.2.4 overige bouwwerken onder a. de bouwhoogte van reclame- en lichtmasten bedraagt maximaal 6m aan te vullen met: -met dien verstande dat een omgevingsvergunning voor reclame- en lichtmasten slechts wordt verleend als aangetoond is dat zij geen hinder voor de verkeersveiligheid opleveren;

Wijziging op de verbeelding:

Toevoegen op de verbeelding van een extra figuur; relatielijn bij een van de bestaande bedrijfswoningen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Algehele herziening Breesegge 3 Bornerbroek’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 16 december 2019 tot en met zondag 26 januari 2020 ter inzage bij het Klantcontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Algehele herziening Breesegge 3 Bornerbroek’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’. 

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende:

  • 1.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 2.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Naar boven