Bekendmaking wijziging geluidproductie-plafonds A28 Spier, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 11.28, eerste lid, van de Wet milieubeheer, het verzoek van Rijkswaterstaat toe te wijzen om de geluidproductieplafonds te wijzigen op de referentiepunten, gelegen langs de rijksweg A28 ter hoogte van Spier. Bij brief van 17 december 2019, kenmerk IENW/BSK-2019/237679, heeft zij het ontwerp-besluit kenbaar gemaakt aan Rijkswaterstaat.

Aanleiding

De aanleiding voor het verzoek betreft het opnemen van de werkelijk aanwezige afschermende objecten bij Spier in het geluidregister. Het betreft twee wallen en een scherm, met de volgende afmetingen: aan de oostzijde van de weg van km 152,60 tot 152,68 over 80 meter een wal van 5 meter hoog, van km 152,68 tot km 152,84 over 160 meter een 5,5 meter hoog scherm en van km 152,84 tot km 153,21 over 370 meter een wal van 5 meter hoog. De afschermende objecten zijn in werkelijkheid aanwezig, maar niet of niet conform hun werkelijke afmetingen opgenomen in het geluidregister. Opname van de werkelijk aanwezige afschermende objecten in het geluidregister leidt tot een lagere waarde van de GPP’s op de referentiepunten ter hoogte van deze objecten en in hun directe nabijheid. Om die reden verzoekt Rijkswaterstaat om verlaging van de geluidproductieplafonds op 10 referentiepunten en opname van de afschermende objecten in het geluidregister. Er worden geen referentiepunten verplaatst.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken vanaf de dag na publicatie in de Staats­courant zes weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai: 0348 – 487 450.

Tot het ontwerpbesluit behoort een lijst met de betrokken referentiepunten en de gewijzigde plafondwaarden. Het voornemen, inclusief bijlage, aanvraag en akoestisch onderzoek, wordt gepubliceerd op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen.

Zienswijze

Op grond van artikel 3:15, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11.32 van de Wet milieubeheer kan eenieder, gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen, schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voorgenomen besluit naar voren brengen:

  • een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB Woerden;

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u ook contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefoon 0348 – 487 450.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefonisch bereikbaar onder het hierboven vermelde nummer of via http://www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur.

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op: www.rws.nl/geluidregister.

Naar boven