Uitgaand het aanwijzen van een tweetal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op de Peperstraat ter hoogte van nummer 5 te Haastrecht

Logo Krimpenerwaard

Verkeersbesluit

Datum: 11 december 2019

Onderwerp: Verkeersbesluit voor het aanwijzen van een tweetal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op de Peperstraat ter hoogte van Hoogstraat nummer 158 te Haastrecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Krimpenerwaard;

Gelet op:

Artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994), dat de plaatsing van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daarvoor een gebod of een verbod ontstaat, geschiedt krachtens een verkeersbesluit.

Artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WVW 1994, dat verkeersbesluiten op alle wegen worden genomen door burgemeester en wethouders, behalve op wegen die onder het beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap.

Artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna: BABW) dat de plaatsing en verwijdering van de verkeerstekens opgenomen in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990) moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.

Artikel 24 van het BABW dat verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de korpschef van het regionaal politiekorps Krimpenerwaard of de korpschef van het Korps landelijke politiediensten of de commandant van de Koninklijke marechaussee.

Overwegende dat:

Op 4 januari 2019 is een verzoek ingediend voor het aanwijzen van een tweetal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op de Peperstraat ter hoogte van Hoogstraat nummer 158 te Haastrecht.

Uit het oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is gewenst om twee parkeerplaats aan te wijzen voor het opladen van elektrische voertuigen.

In deze behoefte niet kan worden voorzien door de reeds aanwezige oplaadpalen in de nabije omgeving of door parkeer- en oplaadmogelijkheden op eigen terrein.

Dat de parkeerdruk in de directe omgeving toelaat dat er twee parkeerplaatsen worden aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Het gebruik van elektrische voertuigen bijdraagt aan een schonere lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.

De bekendmaking van het verkeersbesluit, de daarop betrekking hebbende stukken en de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken, werd op 13 december 2019 gepubliceerd.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om het verzoek voor het aanwijzen van een tweetal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op de Peperstraat ter hoogte van Hoogstraat nummer 158 te honoreren.

Dit besluit wordt kenbaar gemaakt aan weggebruikers door middel van het plaatsen van E4 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en met onderbord met daarop de tekst ‘opladen elektrische voertuigen’ (optioneel: alsmede met onderbord OB501 – schuin (links/rechts wijzend)).

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant via www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit heeft verzonden. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders, adres:

Gemeente Krimpenerwaard

Postbus 51

2820 AB Stolwijk

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

Naam en adres;

Datum;

Een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

De gronden/motivering van het bezwaar;

Dient u namens iemand anders het bezwaar in, stuur dan een volmacht mee.

Wij maken u erop attent dat door het indienen van een bezwaarschrift dit besluit niet wordt geschorst. Naast dit bezwaarschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

Afschriften

Een kopie van dit besluit is verzonden naar het politiekorps Hollands Midden en de afdeling Beheer Openbare Ruimte.

Stolwijk, 11 december 2019

Hoogachtend,

namens het college van burgemeester en wethouders,

Reinier van Eijsden

afdelingsmanager Ruimtelijke ontwikkeling

 

Naar boven