Verkeersbesluit tot het afsluiten van de Marebosjesweg voor het realiseren van een verhoogd kruisingsvlak op de Marebosjesweg met de Tritbach vanaf 17 februari 2020 t/m 28 februari 2020.

Logo Brunssum

 

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

Bewoners van de Marebosjesweg geven met regelmaat aan dat er te hard gereden wordt en geen voorrang verleend wordt op de kruising Marebosjesweg en de Tritbach. Hierdoor heeft het college van B&W besloten het voornoemde kruisingsvlak als verhoogd plateau te laten uitvoeren. Hierdoor wordt de snelheid afgeremd en is de voorrang conform de richtlijnen van het CROW geregeld.

In verband met het realiseren van dit verhoogde plateau op de kruising Marebosjesweg met de Tritbach is het noodzakelijk om de Marebosjesweg af te sluiten voor het doorgaand verkeer. De uitvoering hiervan is telkens uitgesteld in afwachting van de ontwikkeling van de Tritbach.

 

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

 

De wijk Op de Vos is aangewezen als zijnde een 30km/h zone. Het is gebruikelijk om binnen een 30km/h zone de kruisingsvlakken verhoogd uit te voeren. Hiermee is de voorrang voor alle bestuurders van rechts geregeld en de gereden snelheid beperkt.

Dit conform het artikel 2 lid a. WvW; het verzekeren van de veiligheid op de weg.

Het vernoemde kruisingsvlak is achtergebleven in afwachting van de ontwikkelingen van de Tritbach. Daar deze ontwikkelingen op de Tritbach te lang op zich laten wachten is besloten om de kruising Marebosjesweg met de Tritbach als verhoogd plateau te realiseren. Om het verhoogde plateau te realiseren is het noodzakelijk het kruisingsvlak Marebosjesweg met de Tritbach af te sluiten voor het doorgaand verkeer.

Er is een omleiding van kracht.

De werkzaamheden staan gepland voor week 8-2020 en duren naar verwachting maximaal 2 weken. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders BLM Wegenbouw toestemming te verlenen tot het afsluiten van de Marebosjesweg gedurende 2 weken voor de aanleg voor een verhoogd plateau op de kruising Marebosjesweg met de Tritbach. Start werkzaamheden vanaf 17 februari 2020 t/m 28 februari 2020 of zoveel langer of korter voor deze werkzaamheden benodigd zullen zijn, e.e.a. conform tekening CTV-W-Marebos-05.

 

De afsluiting zal worden ingesteld middels het plaatsen van de navolgende verkeersbesluitplichtige bebording:

C01

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant. Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

 

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

 

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl

 

13 december 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Projectadviseur Civiele Techniek

Veltrop HG

Naar boven