Gemeente Rheden-Tijdelijk Verkeersbesluit-Dieren-Callunaplein

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden;

RHD2019-VKB-136

Zaaknummer 715845

overwegen het volgende:

WETTELIJK KADER

Onze bevoegdheid tot het nemen van dit besluit ontlenen aan wij het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 e.v. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

 

Het Callunaplein is gelegen binnen de bebouwde kom ex artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994 van Dieren en in beheer bij de gemeente Rheden.

De maatregel, zoals bedoeld in artikel 2 Wegenverkeerswet 1994, heeft tot doel: het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest en overeenstemming bereikt met de politie.

BELEIDSKADER

VCP Dieren 2013.

Evenementenbeleid Rheden 2017.

Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Rheden.

 

ARGUMENTEN TEN AANZIEN VAN DIT BESLUIT

Op zaterdag 21 december 2019 doet het nationale evenement van de NPO 3FM Serious Request de gemeente Rheden aan. 3FM dj’s wandelen in 25 etappes van Goes naar Groningen. Op zaterdag

21 december is de 13e etappe van Arnhem naar Dieren.

De wandeling wordt begeleid door voertuigen voor camera en geluid en podia.

Op de zaterdag wordt een evenement gehouden op het Callunaplein. Vanaf ca. 17.00 uur is de parkeerplaats op het Callunaplein afgesloten voor dit evenement.

De opbouw start om 17.00 uur en de afbouw is rond 21.30 uur.

Wij sluiten het parkeerterrein op zaterdag 21 december 2019 tussen 16.00 uur en 22.00 uur af of zoveel langer als voor het afbouwen noodzakelijk is.

De bewoners en ondernemers van het Callunaplein krijgen hierover informatie van de organisator van het evenement.

BELANGENAFWEGING

Het evenement is besproken met de ondernemers van Dieren en zij ondersteunen het evenement.

Het evenement start op het moment dat vrijwel alle winkels hun deuren voor het weekend sluiten.

Op het Ericaplein, de Pasteurstraat en op Diderna is voor de supermarktklanten en de bezoekers van het evenement voldoende alternatieve parkeerruimte.

Bewoners van Diderna zullen die avond hun auto even elders moeten parkeren.

Wij vinden de eventuele overlast van Serious Request aanvaardbaar, gezien de korte tijd dat de maatregelen van kracht zijn.

BEZWAAR

Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

a de naam en het adres van de indiener;

b de dagtekening;

c een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d de gronden van het bezwaar.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld.

U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030,

6800 EM  Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd.

U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een e

Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het griffierecht bedraagt € 47,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslag- en sociale zekerheidszaken, € 174,00 voor overige natuurlijke personen en € 345,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).

en besluiten als volgt:

Het door de plaatsing van borden C1 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 19990 gesloten verklaren van de parkeerplaats Callunaplein in Dieren op zaterdag 21 december 2019 van 16.00 uur tot 21.30 uur of zoveel langer als nodig is voor het veilig afbouwen van het podium en verwijderen van de voertuigen.

 

De Steeg, 10 december 2019

Burgemeester en wethouders van Rheden

Naar boven