Mededeling inzake de vaststelling van de maximumtarieven van de netbeheerder van het landelijk hoogspanningsnet 2020, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: ACM/19/035592

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) heeft op 12 december 2019 de tarieven vastgesteld die de netbeheerder van het landelijk hoogspanningsnet TenneT TSO B.V. (hierna: TenneT) in rekening mag brengen voor het uitvoeren van haar wettelijke taken.

  • 2. Op grond van artikel 41c, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 stelt de ACM jaarlijks tarieven vast die TenneT in rekening mag brengen voor uitvoering van de taken genoemd in artikel 16, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998, met uitzondering van onderdeel p, en de taken, genoemd in artikel 16, tweede lid, van de Elektriciteitswet 1998.

  • 3. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2020.

  • 4. Op grond van artikel 42, derde lid, van de Elektriciteitswet 1998 legt TenneT een exemplaar van de voor haar geldende tarieven voor een ieder ter inzage in al haar vestigingen.

  • 5. De ACM heeft het besluit op 12 december 2019 bekendgemaakt door toezending aan TenneT. Het besluit ligt vanaf vandaag ter inzage bij de ACM en is tevens gepubliceerd op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl). Voor zover dit besluit bedrijfsvertrouwelijke informatie bevat, zal deze informatie niet ter inzage worden gelegd of worden gepubliceerd. Wanneer u het besluit wilt inzien bij de ACM, kunt u contact op nemen met de Directie Energie van de ACM (070 722 2200).

  • 6. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het tarievenbesluit is op grond van artikel 3:41 van de Algemene wet bestuursrecht bekendgemaakt op de dag van toezending aan de netbeheerder. Uw bezwaarschrift kunt u, onder vermelding van het zaaknummer, richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, de ACM verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Naar boven