Gemeente Hoeksche Waard Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht parallelweg N217 tussen Maasdam en 's-Gravendeel

Logo Hoeksche Waard

Elektronische bekendmaking in Staatscourant ex artikel 7 Wvg

Staatscourant van 18 december 2019, afdeling Gemeentebesturen

    

Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht parallelweg N217 tussen Maasdam en ‘s-Gravendeel

De gemeente Hoeksche Waard onderzoekt de mogelijkheid van het realiseren van een volwaardige parallelweg aan de noordelijke zijde langs het traject van de provinciale weg N217. Dit betreft het gedeelte van de N217 tussen de aansluiting met de N491 (Trambaan) richting Strijen en de rotonde bij ’s-Gravendeel die aansluit op de Maasdamseweg. Dit gedeelte van de N217 is erg kwetsbaar voor de doorstroming vanwege het ontbreken van een parallelstructuur. Dit punt is met name van belang omdat er in 2023/2024 een sterke piektoename van het verkeersaanbod verwacht wordt als gevolg van de renovatie van de Heinenoordtunnel. Daarnaast biedt de parallelstructuur een permanente oplossing voor calamiteiten- en agrarisch verkeer. Om de parallelweg voor de renovatie van de Heinenoordtunnel te kunnen realiseren is een zeer voortvarende aanpak nodig. De vestiging van een voorkeursrecht op de betreffende gronden is de eerste stap in deze richting.

 

Aanwijzing van percelen en perceelsgedeelten waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat de raad van de gemeente Hoeksche Waard op 17 december 2019 heeft besloten om op grond van artikel 5 Wvg percelen en perceelsgedeelten aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het betreft percelen en perceelsgedeelten aan de noordzijde van de provinciale weg N217 tussen Maasdam en 's-Gravendeel. Specifieker aangeduid als een strook van 20 meter breed ten noorden van de 's-Gravendeelseweg tussen de rotonde met aansluiting op de provinciale weg N491 (Trambaan) aan de westzijde en de rotonde die aansluit op de Maasdamseweg te 's-Gravendeel aan de oostzijde.

 

De locatie is aangeduid als toekomstige bestemming voor verkeer met alle bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken.

 

De percelen en perceelsgedeelten zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekeningen (3) met nummers TK-30425887-04, TK-30425887-05 en TK-30425887-06 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 16 december 2019.

  

Ter inzage

Het besluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage in het gemeentehuis. Wanneer u deze stukken wilt inzien, kunt u een afspraak maken met Wendy Jacobs, bereikbaar via telefoonnummer 14086. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze percelen en perceelsgedeelten ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Gevolgen van de vestiging van het voorkeursrecht

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op 1 oktober 2019 op grond van artikel 6 Wvg hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd. Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen percelen en perceelsgedeelten, wanneer zij hun percelen/perceelsgedeelten dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Hoeksche Waard te koop aanbieden.

 

Bezwaar

Het raadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden bezwaar maken. Dit kan binnen de termijn van 19 december 2019 tot en met 29 januari 2020. Het bezwaar kunt u indienen bij:

Gemeenteraad Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘bezwaar voorkeursrecht N217’.

 

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

de naam en het adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

de gronden van het bezwaar.

 

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

 

Voorlopige voorziening

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht, onder vermelding van soort zaak, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

 

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Maasdam, 17 december 2019.

Burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard.

Naar boven