Aangepaste bestemmingsplannen

Logo Hoeksche Waard

De gemeente Korendijk stelde eerder de volgende bestemmingsplannen vast:

 

  • .

    ‘Woningbouw Zuid-Beijerland Zuid’ (vastgesteld 27 november 2018)

    Het bestemmingsplan maakt het realiseren van 20 woningen op de locatie Koninginneweg-Dorpsstraat in Zuid-Beijerland mogelijk. Daarnaast wordt een bestaande agrarische dienstwoning omgezet naar burgerwoning.

 

  • .

    ‘Kernen Korendijk 2018’ (vastgesteld 4 december 2018)

Het bestemmingsplan betreft een juridische actualisatie van de bestemmingsplannen voor de dorpen van de voormalige gemeente Korendijk. Het plan is consoliderend van aard en maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk.

 

Tegen deze bestemmingsplannen zijn beroepschriften ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

De beroepschriften gaven ons aanleiding om de eerder vaststelde bestemmingsplannen op enkele punten aan te passen. De gemeenteraad van Hoeksche Waard besloot op

7 november 2019 om de bestemmingsplannen als volgt aan te passen:

 

  • .

    ‘Woningbouw Zuid-Beijerland Zuid’

    De aanpassing ziet toe op het opnemen van een voorwaardelijke verplichting ten aanzien van de landschappelijke inpassing van het woningbouwplan. Hiervoor zijn de verbeelding van het bestemmingsplan en artikelen 3, 4 en 8 van de regels van het bestemmingsplan aangepast. Door het opnemen van de voorwaardelijke verplichting kan het aanleggen en in standhouden van een goede duurzame en groene afronding van het woningbouwplan juridisch afgedwongen worden.

 

  • .

    ‘Kernen Korendijk 2018’

    De aanpassing ziet toe op het aanpassen van de verbeelding van het bestemmingsplan. Op de verbeelding waren enkele leidingen (met bijbehorende aanduidingen) van nutsbedrijven in Nieuw-Beijerland niet op de juiste wijze opgenomen. Dit is hersteld.

     

Ter inzage

U kunt de raadsbesluiten van 7 november 2019, de bestemmingsplannen en alle bijlagen bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl:

  • .

    Bestemmingsplan ‘Woningbouw Zuid-Beijerland Zuid onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPZuidBLZuid2018-VG02

  • .

    Bestemmingsplan ‘Kernen Korendijk 2018’ onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPKernenKDK2018-VG02.

 

Wanneer u de bestemmingsplannen in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

 

Beroep indienen

Tegen de besluiten van de gemeenteraad om de bestemmingsplannen aan te passen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

 

Een belanghebbende kan met ingang van 14 december 2019 tot en met 24 januari 2020 een beroepschrift indienen. Een beroepschrift kan alleen ingediend worden tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het eerdere vastgestelde bestemmingsplan. Het is niet mogelijk tegen de andere onderdelen van de bestemmingsplannen beroep in te stellen.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • .

    de naam en adres van de indiener;

  • .

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • .

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • .

    een kopie van het besluit;

  • .

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • .

    een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van de aangepaste bestemmingsplannen via een voorlopige voorziening

De aangepaste bestemmingsplannen treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat een bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het betreffende bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over de bestemmingsplannen kunt u terecht bij Liesbeth Bos. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail liesbeth.bos@gemeentehw.nl.

Naar boven