Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Dongen, Groenstraat-Laagstraat

Logo Dongen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Dongen, Groenstraat-Laagstraat gedurende zes weken ter inzage ligt.

De herziening voorziet in het omzetten van de bestaande bedrijfswoning in een burgerwoning, het slopen van twee stallen en het bouwen van twee nieuwe woningen op de plaats van de stallen met behulp van de ruimte voor ruimte regeling.

Geen vaststelling exploitatieplan.

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure grondexploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig. In de overeenkomst is geregeld dat de van toepassing zijnde kosten, verband houdende met de ontwikkeling en zoals omschreven in artikel 6.2.3 en 6.2.4 van het Besluit ruimtelijke ordening geheel voor rekening en risico van de initiatiefnemer komen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 13 december 2019 tot en met 23 januari 2020 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de centrale hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag tevens van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad 'bestemmingsplannen' zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0766.BPH201900059-OW01. U kunt ook onze website raadplegen www.dongen.nl/bestemmingsplannen. Onder bestemmingsplannen in voorbereiding/ontwikkeling vindt u Groenstraat-Laagstraat.

Zienswijze

volgende wijzen:

  • *

    digitaal, door een e-mail te sturen naar info@dongen.nl ter attentie van de gemeenteraad van Dongen;

  • *

    schriftelijk, ter attentie van de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE Dongen

  • *

    mondeling na sfspraak met mevrouw L. Soffers van het team Beleid, telefoon 14 0162 of via e-mail: lia.soffers@dongen.nl

  •  

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Informatie

Voor nader informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw L. Soffers van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: lia.soffers@dongen.nl.

 

Dongen 12 december 2019

Burgemeester en wethouders van Dongen

Naar boven