Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Churchillweg 2 (Kirpestein)

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 januari 2019 het bestemmingsplan “Churchillweg 2 (Kirpestein)” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Op het perceel Churchillweg 2, liggend op de hoek Churchillweg en Ritzema Bosweg stonden voorheen enkele bedrijfsgebouwen, maar deze zijn gesloopt, alleen de kelder en de fundering zijn nog aanwezig. Het perceel ligt sindsdien braak in afwachting van een herontwikkeling. De gemeenteraad van Wageningen heeft deze locatie aangewezen als geschikte locatie voor studentenhuisvesting. Er is dan ook een initiatief ontwikkeld voor het realiseren van een woongebouw, dat ruimte gaat bieden aan maximaal 128 studenten bestaande uit kamers met eigen voorzieningen of gedeelde voorzieningen.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    paragraaf 4.1.2 toetsing van het initiatief aan rijksbeleid is aangevuld met de meest recente gegevens uit de “Monitor vraag & aanbod studentenhuisvesting Wageningen 2018”;

  • 2.

    paragraaf 5.1 geluid is aangevuld met de resultaten uit het akoestisch onderzoek naar verschillende geluidsaspecten woongebouw Kirpestein d.d. november 2018. Dit rapport is eveneens als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan gevoegd;

  • 3.

    aan hoofdstuk 3 planbeschrijving is een paragraaf toegevoegd over een uitgevoerde bezonningsstudie. Deze bezonningsstudie is eveneens als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan gevoegd;

  • 4.

    artikel 4.2.1 sub b (afwijking van de bouwhoogte voor liftschachten, liftkokers en (ondergeschikte) dakopbouwen ten behoeve van technische ruimten en installaties) is verwijderd uit de regels;

  • 5.

    artikel 4.2.1 sub d (toestemming dakterras) is verwijderd uit de regels;

  • 6.

    aan artikel 4 isg de volgende voorwaardelijke verplichting toegevoegd: “voordat kan worden gestart met de bouw van het woongebouw op de locatie Churchillweg 2, Kirpestein, moet de omgevingsvergunning voor het aanpassen van de wieken van de molen onherroepelijk zijn verleend.”

  • 7.

    artikel 8 sub e (algemene afwijkingsregel, waarmee afgeweken kan worden van de maximaal toegestane hoogte) is verwijderd uit de regels;

  • 8.

    artikel 7 (vrijwaringszone – molenbiotoop) is aangepast volgens de formulering zoals is opgenomen in het thans geldende bestemmingsplan “Wageningen, 2e herziening”;

  • 9.

    De verbeelding is aangepast met de volgende punten:

    • 1.

      er wordt differentiatie aangebracht in hoogte ten opzichte van de rooilijn;

    • 2.

      het bouwvlak loopt tot maximaal 2 meter vóór de woning Delpad 1;

    • 3.

      de maximale bouwhoogte ter plaatse van de woning Delpad 1 bedraagt 7 meter;

    • 4.

      de maximale hoogte van de rooilijn tot aan de set-back van de verdiepingen bedraagt maximaal 9,5 meter.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 februari 2019 gedurende zes weken (tot en met 20 maart 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

 

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0075Churchillweg2-VSG1.

 

Reageren

Tot en met 20 maart 2019 kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    overige belanghebbenden, voor zover het wijzigingen in het bestemmingsplan waartoe de gemeenteraad heeft besloten, die zich niet met deze wijzigingen kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing (afdeling 2 van hoofdstuk 1). Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het enkel instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat vervolgens wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven