Vastgesteld bestemmingsplan Voormalig belastingkantoor

Logo Winterswijk

Vastgesteld bestemmingsplan Voormalig belastingkantoor

Ter inzage

Burgemeester en wethouders  maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 28 november 2019 het bestemmingsplan ‘Voormalig belastingkantoor’ heeft vastgesteld. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Kom Winterswijk 2011’. Dit plan wijzigt de bestemming van twee percelen van ‘kantoor’ naar ‘groen’ en verkeer – verblijfsgebied’. Met het plan wordt het braakliggende terrein getransformeerd in pop-up natuur met een aantal parkeerplaatsen. Deze invulling van het terrein is tijdelijk. Het terrein is voor de gemeente Winterswijk namelijk een strategische reservelocatie voor de lange termijn en daarmee is niet uitgesloten dat het terrein op termijn een andere bestemming krijgt waarin  bijvoorbeeld woningbouw of een basisschool mogelijk wordt gemaakt.

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 18 december 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1905KOBELASTINGK-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn, ingaande donderdag 19 december 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door:

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 30 januari 2020. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

 

Naar boven