Verkeersbesluit, intrekken gehandicaptenparkeerplaats, Kerkstraat, Nijswiller

Logo Gulpen-Wittem

 

Onderwerp:

Definitief verkeersbesluit ten behoeve van het intrekken van een belanghebbende gehandicaptenparkeerplaats met onderbord van betreffend kenteken in de Kerkstraat te Nijswiller.

Bevoegd gezag

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn Burgemeester en Wethouders van Gulpen-Wittem bevoegd een verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen van het besluit

Middels het indienen van het formulier ‘Opheffing gehandicapten parkeerplaats’ heeft belanghebbende aangegeven niet meer te beschikken over het betreffende voertuig. Belanghebbende geeft aan dat hier geen ander voertuig voor in de plaats komt. Derhalve is het gewenst om de belanghebbende gehandicaptenparkeerplaats in te trekken en weer beschikbaar te stellen aan alle verkeersdeelnemers.

Het intrekken van het definitief verkeersbesluit belanghebbende gehandicaptenparkeerplaats in de Kerkstraat in Nijswiller is gewenst overwegende dat:

  • -

    de belanghebbende geen gebruik meer kan maken van de gehandicaptenparkeerplaats;

  • -

    de betreffende parkeerplaats daardoor niet door andere verkeersdeelnemers gebruikt mag worden en dus leeg staat;

  • -

    conform het gehandicaptenparkeerplaatsbeleid Gulpen-Wittem 2007 Artikel 14 lid 1d en lid 1e, de individuele gehandicaptenparkeerplaats vervalt indien belanghebbende niet meer in bezit is van een motorvoertuig en/of niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs.

Dit definitief verkeersbesluit wordt kenbaar gemaakt in ‘Gulp en Geul’ en ‘Staatscourant’ en vervolgens 6 weken ter inzage gelegd.

Formeel kader

Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 bepaalt dat 1. de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit en dat 2. maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Artikel 12 van het BABW bepaalt dat de plaatsing of verwijdering van het bord E06, zoals deze staan opgenomen in bijlage 1 horende bij het RVV 1990, moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.

Belangenafweging

Van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen, liggen de volgende belangen ten grondslag aan dit besluit:

  • 1.

    het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg.

  • 2.

    eenduidigheid

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangestelde verkeerscoördinator, dhr. L. Theunissen van de politie Heuvelland. Er is een positief advies afgegeven.

Besluit

Instemmen met een definitief verkeersbesluit ten behoeve van het intrekken van een belanghebbende gehandicaptenparkeerplaats met onderbord van betreffend kenteken in de Kerkstraat te Nijswiller.

Bezwaar

Wat als u het niet eens bent met deze beslissing? Neem dan eerst telefonisch contact op met Juridische Zaken (tel. 043-880 06 00). De medewerkers van Juridische Zaken kunnen samen met u de brief doornemen. Komen we er niet uit? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Hoe dit werkt, leest u onderaan deze brief.

Datum effectuering

Het besluit zal op zijn vroegst direct nadat het definitieve verkeersbesluit is bekendgemaakt, worden uitgevoerd.

namens burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem,

adjunct-directeur Beleid en Projecten, 

mr. N. Abbas

                

Als u het niet eens bent met deze beslissing kunt u bezwaar maken. Doe dit wel binnen 6 weken geteld vanaf de dag na verzending van deze brief (zie datumstempel). Uw brief kunt u sturen naar . Zorg ervoor dat de datum, uw naam, handtekening, adres (of BSN nummer), een omschrijving van deze brief (een kopie of het U nummer) en de reden waarom u het niet eens bent met onze beslissing, in uw brief staan. Zie voor meer informatie www.gulpen-wittem.nl

Soms is er sprake van spoed, in dat geval kunt u de rechter vragen een uitspraak te doen (voorlopige voorziening vragen). U kunt ook digitaal een verzoekschrift instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven