Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Gooyerdijk 134 in Doorn”

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2019 het bestemmingsplan “Gooyerdijk 134 in Doorn” gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DOOGooyerdijk134-VA01). Er is geen exploitatieplan vastgesteld omdat kostenverhaal voor de gemeente anderszins is verzekerd. Het gewijzigd bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 13 december 2019 tot en met 24 januari 2020.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan beoogt het huidige agrarische bouwvlak van het perceel te verwijderen. Daarvoor in de plaats komt deels de woonbestemming en deels natuurbestemming terug. Overige gronden blijven agrarisch bestemd. Bijna 1700 m² aan voormalige agrarische bedrijfsgebouwen wordt gesloopt en nog eens 3000 m² aan terreinverharding verwijderd. De woonboerderij, het bakhuis en de paardenstal blijven behouden. In de noordelijke punt van het huidige agrarisch bouwvlak wordt een woning met bijgebouw toegevoegd. Dit alles wordt op zorgvuldige wijze in het landschap ingepast.

Tijdens de ontwerpfase is een zienswijze ingediend. Door deze zienswijze is het bouwvlak voor de nieuwe woning in zuidwestelijke richting verschoven. Daarnaast is de al aanwezige rioolpersleiding die hiervoor aanleiding is, in het vastgestelde bestemmingsplan aangeduid.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 14 december 2019 tot en met 24 januari 2020 kan beroep worden ingesteld door:

een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

 

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven