Vaststelling wijzigingsplan ‘bouw woning hoek Irenelaan/Burg. de Kockstraat in Oosterhesselen’

Logo Coevorden

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 29 januari 2019 het wijzigingsplan ‘bouw woning hoek Irenelaan/Burg. de Kockstraat in Oosterhesselen’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan maakt de bouw van een woning ter plekke mogelijk. De wijzigingsbevoegdheid voor het bouwen van een woning op bedoelde locatie is opgenomen in het geldende bestemmingsplan Oosterhesselen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

De stukken kunnen op afspraak worden ingezien van 7 februari 2019 tot en met 20 maart 2019, tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het wijzigingsplan tevens digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Vanaf 7 februari 2019 tot en met 20 maart 2019 kan door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Aldus kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State.

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen op het gemeentehuis. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt daarvoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Coevorden, 6 februari 2019.

Naar boven