Ontwerpbestemmingsplan ‘De Waterborg in Puttershoek’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Waterborg in Puttershoek’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Dit plan heeft betrekking op de locatie op de hoek van het Schouteneinde en de Molendijk in Puttershoek, tegenover locatie ‘De Posthoorn. Deze locatie is bekend als de ‘Haboo-locatie’ met aangrenzend de locatie waar voorheen het gemaal ’t Hooft van Benthuizen stond. Op deze locatie zijn 17 woningen voorzien, bestaande uit:

 

  • 1.

    5 ‘Waterwoningen’ (vrijstaande woningen aan de Kreek);

  • 2.

    8 Dijkwoningen’ (appartementen);

  • 3.

    4 ‘Gemaalwoningen’ (woningen in het contour van het afgebroken gemaal).

Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

 

Een voorontwerpbestemmingsplan lag ter inzage

Tijdens deze periode ontvingen wij (inspraak)reacties. Deze reacties hebben geleid tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het bestemmingsplan. De inspraakreacties zijn beantwoord in een nota van beantwoording. Hierin is ook een opsomming van de aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan opgenomen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de nota van beantwoording inspraakreacties en alle bijlagen kunt met ingang van 23 november 2019 tot en met 3 januari 2020 bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPPTHWaterborg-ON01).

 

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

 

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Waterborg in Puttershoek’.

 

Vragen?

Wilt u het bestemmingsplan liever in het gemeentehuis of een servicepunt inzien of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Mariëlle de Gelder of Karin van Gammeren, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of per e-mail marielle.degelder@gemeentehw.nl of karin.vangammeren@gemeentehw.nl.

Naar boven