Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hardenberg Centrum, Omgeving Kruserbrink, Parkweg 3a en Stationsgebied’

Logo Hardenberg

Bij besluit van 3 december 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Hardenberg Centrum, Omgeving Kruserbrink, Parkweg 3a en Stationsgebied’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn géén wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Er zijn geen zienswijzen over het ontwerpplan ingebracht.

Vanaf donderdag 12 december 2019 ligt het bestemmingsplan ‘Hardenberg Centrum, Omgeving Kruserbrink, Parkweg 3a en Stationsgebied’ met vaststellingsbesluit ter inzage. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het stationsgebied van Hardenberg, het perceel Parkweg 3a/3b in Hardenberg, het gebied Marsch Kruserbrink in Hardenberg en een strook aan de Marslaan in Hardenberg. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie. Dat wil zeggen dat in het bestemmingsplan de huidige situatie van de vier locaties wordt vastgelegd. Dit bestemmingsplan is dan ook conserverend van karakter en is niet gericht op het mogelijk maken van (nieuwe) ruimtelijke ontwikkelingen.

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 12 december 2019 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • -

    digitaal op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl  De stukken zijn op deze website terug te vinden via het planid-nummer: NL.IMRO.0160.0000BP00329-VG01

  • -

    op papier in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg. 

Beroep

Vanaf vrijdag 13 december 2019 kan gedurende een termijn van 6 weken door een belanghebbende beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Hardenberg, 11 december 2019

Naar boven