Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Marum-Alberdaheerd II'

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 27 november 2019 het bestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd II' gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van zienswijzen en het raadsbesluit.

Omschrijving plan

Binnen de kern Marum zijn op dit moment geen kavels voor woningbouw meer beschikbaar. Om in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de vraag naar bouwkavels, is het nodig om hiervoor extra grootschalige locaties aan te wijzen. Een van deze locaties is gelegen aan de zuidoostkant van de kern Marum, te weten: Alberdaheerd. Dit gebied is in de gemeentelijke structuurvisie aangemerkt als een locatie waar woningbouw gewenst is. De eerste fase, Alberdaheerd I, is al aangelegd. Op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Marum Dorp 2015’ is op de locatie Alberdaheerd II nu geen woningbouw mogelijk. Het bestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd II’ voorziet in een juridisch-planologische regeling waarbinnen de voorgestelde woningbouw mogelijk wordt gemaakt.

Begrenzing plangebied

Het plangebied ligt ten zuidoosten van het dorp Marum (ten zuiden van het Malijksepad) en grenst aan de noord- en westzijde aan bestaande bebouwing. Aan de oostzijde loopt het plangebied over op het agrarische buitengebied. Ten zuiden van het plangebied is een zonnepark gerealiseerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen van donderdag 12 december 2019 tot en met vrijdag 24 januari 2020 voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie, locatie Zuidhorn (bezoekadres: Hooiweg 9). De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het identificatienummer: NL.IMRO.1969.BPMA18UITB1-VA01.

Beroep/verzoek om voorlopige voorziening/Crisis- en Herstelwet

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijzen hebben ingediend, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is van rechtswege afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (aanvullende) beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven