Instellen van eenrichtingsverkeer en het verlagen van de snelheid.

Logo Borsele

Gemeente Borsele

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Het beheer van de Finlandweg tot aan de poort van Kloosterboer met in begrip van het aanwezige parkeerterrein te Vlissingen-Oost ligt bij North Sea Port Netherlands N.V.. In verband met de toenemende drukte in e aangrenzende Bijleveldhaven, en als gevolg hiervan het toegenomen vrachtverkeer, is het wenselijk om eenrichtingsverkeer in te stellen op het parkeerterrein aan de Finlandweg. Dit om een eenduidige verkeerstroom te hebben. Hiernaast is het in verband met het verzekeren van de veiligheid van alle weggebruikers gewenst de snelheid te verlagen naar 10km/u en de voetgangersstromen te sturen.

BESLUIT

Op grond van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 18, lid 1 is het college het bevoegde gezag voor het nemen van verkeersbesluiten binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Borsele die niet in beheer zijn bij het Rijk, provincie of waterschap. In het verleden zijn er ook in samenwerking tussen de GR Zeeland Seaports en de gemeente Borsele verkeersbesluiten genomen. Nu de GR is opgeheven is er een rechtstreeks verzoek binnengekomen voor het nemen van een verkeersbesluit.

 

Overwegende:

1. Aanbrengen van een drietal borden: gebod tot het volgen van de rijrichting die op het bord is aangegeven (D5)

2. Aanbrengen van een viertal borden: eenrichtingsweg (C3)

3. Aanbrengen van een bord: Maximum snelheid (A1)

4. Aanbrengen van een tweetal borden: eenrichtingsweg "gesloten" (C2)

5. Aanbrengen van een zestal borden: Let op voetgangersoversteekplaats (J22)

6. Aanbrengen van markering op het wegdek voor voetgangersoversteekplaats

7. Aanbrengen van markering op het wegdek t.b.v. verplichte rijrichting.

In de bijlage meegeleverd een situatieschets van de bovenstaande maatregelingen.

Heinkenszand 4-12-2019

Namens deze,

R.D. de Jonge

Junior beleidsmedewerker verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Het verkeersbesluit is voor iedereen in te zien van 05 december 2019 tot en met 16 januari 2020 via https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant. Tevens ligt het verkeersbesluit ter inzage op de afdeling Post- en archiefzaken van de gemeente Borsele op het gemeentehuis, adres: Stenevate 10, 4451 KB te Heinkenszand. Gedurende deze periode is het mogelijk bezwaar te maken. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij dhr. R. de Jonge via telefoonnummer 0113-238 411.

 

Naar boven