Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen kerstmiddag 2019

Logo Hengelo

2467617

Gemeente Hengelo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Problematiek

Op dinsdag 24 december 2019 vindt het jaarlijks terugkerende evenement kerstmiddag plaats in de binnenstad van Hengelo. Het gebied waar het evenement plaatsvindt is aangegeven op bijgevoegde overzichtskaart. Hierop staan de geplande afzettingen aangegeven tijdens het evenement op dinsdag 24 december 2019 van 12.00 uur tot 20.00 uur. Voor het instellen van deze tijdelijke verkeersmaatregelen is een verkeersbesluit noodzakelijk.

Motivering

Overwegende:

dat het jaarlijks terugkerende evenement kerstmiddag op dinsdag 24 december 2019 plaatsvindt in de binnenstad van Hengelo;dat er in de binnenstad diverse tenten en tappunten zijn en het noodzakelijk wordt geacht om de veiligheid te waarborgen van de bezoekers een deel van de binnenstad waar het evenement plaatsvindt af te sluiten met hekken en verkeersbord C1;dat de tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens het evenement zijn aangegeven op bijgevoegde overzichtstekening Kerstmiddag Veiligheid;dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het beschermen van weggebruikers en passagiers;dat dit verkeersbesluit mede genomen wordt voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. 

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. In het “Mandaatbesluit 2018” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Wegen, Groen en Water gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen. 

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland, die kan instemmen met bovengenoemde maatregelen.

BESLUIT

Het tijdelijk instellen van een geslotenverklaring op en rondom de binnenstad van Hengelo waar het evenement kerstmiddag plaatsvindt op dinsdag 24 december 2019 door het plaatsen van hekken met verkeersborden C1 zoals is aangegeven op bijgevoegde tekening

Hengelo 10 december 2019

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Naar boven