Vaststelling 'Uitbreiding Natuurbegraafplaats Heidepol'

Logo Arnhem

 

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2019 heeft vastgesteld

het bestemmingsplan 'Uitbreiding Natuurbegraafplaats Heidepol'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.965-0301.

 

Aanleiding en doel

In 2012 is Natuurbegraafplaats Heidepol geopend. Natuurbegraafplaats Heidepol maakt onderdeel uit van Natuurbegraven Nederland. De Natuurbegraafplaats ligt in een bosrijke omgeving tegen Nationaal Park de Hoge Veluwe en biedt mensen de mogelijkheid van een laatste rustplaats in de natuur.

Om ook in de toekomst op deze plek natuurbegraven te kunnen aanbieden is uitbreiding van Heidepol nodig. Heidepol wil daarom graag uitbreiden op het landbouwperceel dat grenst aan de natuurbegraafplaats door het agrarisch perceel om te vormen naar natuur met mogelijkheid van natuurbegraven.

Inzien

Het bestemmingsplan 'Uitbreiding Natuurbegraafplaats Heidepol' en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van maandag 9 december 2019 tot en met maandag 20 januari 2020 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van vrijdag 6 december 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.965-0301 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.965-0301/

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Naar boven