VOORONTWERP-BESTEMMINGSPLAN ‘Nieuwe Middenweg’

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gedeelte van de Middenweg te Lelystad gelegen tussen de rotonde nabij het provinciehuis (kruising Visarenddreef/Stationslaan) en de rotonde nabij het ziekenhuis (kruising Middendreef/Ziekenhuisweg).

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Nieuwe Middenweg’ voorziet in een wijziging van de bestaande infrastructuur door middel van een scheiding van het openbaar (bus)vervoer en het overige verkeer en is bedoeld om de verkeersdoorstroming op de Middenweg te verbeteren en een snellere en qua tijd stabielere busverbinding tussen station Lelystad-Centrum en de luchthaven te realiseren. Met de uitvoering van dit bestemmingsplan worden tevens verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid mogelijk gemaakt voor de aan het plangebied grenzende gronden. Zo wordt de fietsoversteek over de Reaalhof veiliger gemaakt en wordt ook de toegang tot de Zilverparkgarage/Reaalhof verbeterd.

Inzage

Het voorontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdag gesloten. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer is NL.IMRO.0995.BP00069-VO01.

Reageren

Tijdens de bovengenoemde periode van terinzageligging kunt u schriftelijk of mondeling een inspraakreactie kenbaar maken. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen aan burgemeester en wethouders van Lelystad, Postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Indien u een mondelinge inspraakreactie wilt geven of indien u nadere informatie wenst, kunt u hiervoor een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0320 (Team Bestemmingsplannen, de heer J.A. Meijerink).

Lelystad, 6 februari 2019.

 

Naar boven