VERKEERSBESLUIT instellen drie gehandicaptenparkeerplaatsen parkeerterrein Raadhuisplein te Hoogkarspel

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, is het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Vereiste van besluit :

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegende,

• Dat het parkeerterrein aan het Raadhuisplein te Hoogkarspel in beheer en onderhoud is bij gemeente Drechterland;

• Dat het aanwezige winkelcentrum Reigerspassage en het gemeentehuis veel bezoekers trekken;

• Dat de parkeerdruk op het parkeerterrein hierdoor zeer hoog is en om deze reden al twee gehandicaptenparkeerplaatsen zijn aangelegd ten behoeve van bezoekers;

• Dat van deze twee gehandicaptenparkeerplaatsen geen verkeersbesluit bekend is;

• Dat het regelmatig voorkomt dat deze twee gehandicaptenparkeerplaatsen bezet zijn;

• Dat gehandicapte bestuurders hierdoor niet altijd op aanvaardbare afstand een geschikte parkeergelegenheid kunnen vinden;

• Dat twee langsparkeervakken met ca. 4,50 m. een te korte lengte hebben en dat hiervan één gehandicaptenparkeerplaats kan worden gemaakt;

• Dat het in verband met voorgaande overwegingen wenselijk is om drie gehandicaptenparkeerplaatsen in te stellen op het parkeerterrein aan het Raadhuisplein te Hoogkarspel;

• Dat dit mogelijk is door plaatsing van twee borden E6 en één onderbord OB504 van bijlage 1 van het RVV 1990, welke aanduidt: een parkeerplaats voor een motor- of invalidenvoertuig, die door of ten behoeve van het vervoer van invaliden wordt gebruikt en tevens een parkeerverbod voor andere voertuigen aangeeft.Conform bijgevoegde situatieschets;

• Dat aan dit verkeersbesluit de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag liggen: het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

• Dat dit besluit in overeenstemming is met de notitie beleidsregels gehandicaptenparkeren.

• Dat overleg heeft plaatsgevonden met de korpschef van het regionaal politiekorps als bedoeld in artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en dat deze positief heeft geadviseerd.

• Gelet op het bepaalde terzake in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en Burgerlijk Wetboek.

 

b e s l u i t :

Op grond van bovenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

 

• Drie gehandicaptenparkeerplaatsen in te stellen op het parkeerterrein aan het Raadhuisplein te Hoogkarspel.

• Dit te realiseren door middel van plaatsing van twee borden E6 en één onderbord OB504 van bijlage 1 van het RVV 1990. Conform bijgevoegde situatieschets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drechterland, 4 december 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Drechterland

namens dezen,

 

 

 

J.A.C. Kunst, medewerker Leefomgeving

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de verzenddatum bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Drechterland. U kunt bezwaar maken door een brief te sturen.

  • 1.

    Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en uw redenen van het bezwaar. Vergeet niet uw handtekening te zetten.

  • 2.

    Een bezwaarschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrechthttps://www.drechterland.nl/bezwaar-en-beroep-0 U dient hiervoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Heeft u een vraag over het indienen van bezwaar, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de secretaris van de bezwaarschriftencommissie, T: 0228-352 352 en E: bezwaar@drechterland.nl.

Naar boven