Vaststelling bestemmingsplan “Watertuin Aa-dal” en besluit beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Sint-Michielsgestel
  • Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 november 2019 het bestemmingsplan “Watertuin Aa-dal” heeft vastgesteld

en

  • Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op grond van de Wet geluidhinder op 8 oktober 2019 heeft besloten om de aangevraagde hogere grenswaarde voor de op te richten RvR-woning te verlenen.

 

Bestemmingsplan Watertuin Aa-dal

Het betreffende bestemmingsplan maakt op de gronden gelegen tussen de Westakkers, Milrooijseweg en Achterweg tussen Middelrode en Berlicum de oprichting van een waterretentiegebied mogelijk, met daarbij een theehuis en speelmogelijkheden. Ook worden er drie Ruimte voor Ruimte woningen gerealiseerd.

 

Besluit hogere grenswaarde (Wet geluidhinder)

Uit het akoestische onderzoek blijkt dat vanwege de Milrooijseweg de voorkeursgrenswaarde voor één op te richten Ruimte voor Ruimte woning aan Westakkers ong. wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is het mogelijk om hiervoor een ontheffing te verlenen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maakt bekend dat zij de aangevraagde hogere grenswaarde van maximaal 52 dB voor geluid voor de nieuw op te richten woningen heeft verleend.

 

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer van een RvR woning aan de Achterweg ong. is een anterieure en een planschade-overeenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomsten is het verhaal van kosten anderszins verzekerd en is een exploitatieplan niet nodig.

 

Als ondergrond voor het bestemmingsplan is als topografische ondergrond de gecombineerde BGT – DKK oktober 2018 (Basis Grootschalige Topografie/Digitale kadastrale Kaart) gebruikt.

 

Inzagetermijn en beroepsprocedure

Van vrijdag 6 december 2019 tot en met donderdag 16 januari 2020 liggen het bestemmingsplan “Watertuin Aa-dal” en de beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder met de hierop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531617.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (kaart, adres of ID-nummer) digitaal raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link/weblocatie van het plan is:

 

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2019BLCwatertuin-VA01

 

Desgewenst kunt u de beschikking hogere grenswaarden per mail ontvangen U kunt hiervoor de contactpersoon benaderen die aan het einde van deze bekendmaking wordt genoemd.

 

Tijdens de inzagetermijn kan tegen de afzonderlijke besluiten beroep worden ingesteld door belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijze daartoe niet in staat is geweest en degene wiens belang is geschaad door de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan en de beschikking hogere grenswaarde treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en de beschikking hogere grenswaarde niet.

 

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluiten treden dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer: (073) 553 16 17 of via het emailadres P.v.Boxtel@MijnGemeenteDichtbij.nl.

 

Bij afwezigheid van de heer P. van Boxtel kunt u contact opnemen met mevrouw M. Kasander van het team Programma- en Projectenbureau, bereikbaar op telefoonnummer: (073) 553 16 47 of via het emailadres M.Kasander@MijnGemeenteDichtbij.nl

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

5 december 2019

Naar boven