Gemeente Heerlen - Ontwerp bestemmingsplan Heerlerheide Noord

Logo Heerlen

 

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 december 2019, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan Heerlerheide Noord met IMRO idn: NL.IMRO.0917.BP020100W000001-0301 en ondergrond: o_NL.IMRO.0917.BP020100W000001-0301.dxf) zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het plangebied van bestemmingsplan Heerlerheide Noord ligt in het noordelijk gedeelte van Heerlen en grenst daar aan het grondgebied van de gemeente Brunssum. De plangrens loopt vanuit de Akerstraat-Noord in het noordoosten via de gemeentegrens in oostelijke richting en buigt vervolgens in zuidelijke richting over de Heerenweg. De zuidelijke plangrens loopt via de Unolaan en buigt in noordwestelijke richting af langs begraafplaats Heerlerheide ter plaatse van de achterste perceelsgrenzen van de K.S.G. straat en de Navolaan tot aan de Europalaan. De grens loopt hierna trapsgewijs via achtereenvolgens de Europalaan, Willem Barentsz weg, John Franklinstraat en het verlengde hiervan via de noordelijke perceelsgrens van de aaneengebouwde woningen aan de Colombusstraat, een gedeelte van de Houtmanstraat, de achter perceel grens van de Bartholmeo Diazstraat, de Marco Polostraat, Terweijerweg, Oranjeboomstraat. De westgrens van het plangebied sluit aan via de Akerstraat Noord.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kunnen zienswijzen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen, onder vermelding van bestemmingsplan Heerlerheide Noord.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan, of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het Team Beleid Ruimte. (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 3 december 2019

Burgemeester en wethouders van Heerlen.

 

Naar boven