Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, herziening locatie Vrakkinkweg 2/2a/2b, Vredenseweg nabij 103a en industrieweg 9a/9c te Groenlo” en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden voor Vredenseweg nabij 103a in Groenlo.

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat met ingang van 6 december 2019 voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 16 januari 2020 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het ontwerp bestemmingsplan alsmede het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling op de locaties Industrieweg 9/9a, Vrakkinkweg 2/2a/2b en de Vredenseweg nabij 103 in Groenlo. Aan de Vredenseweg nabij 103a wordt een woning toegevoegd. Het gebruik van de bedrijfswoningen aan de Industrieweg 9a en 9c wordt beëindigd en de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen aan de Vrakkinkweg 2 worden gesloopt”.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. Indien nodig zullen de initiatiefnemers met de gemeente een overeenkomst afsluiten.

Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden (Wet geluidhinder)

Om de bouw van de nieuwe woning aan de Vredenseweg 103a mogelijk te maken is het nodig om hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen.

Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Herziening Vrakkinkweg 2/2a/2b, Vredenseweg 103a nabij en Industrieweg 9a/9c te Groenlo’ betreft de hogere waarden geluid ten gevolge van het verkeer op de Vredenseweg.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u het planbestand vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPBUI2017-OW01.

U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid inzien in de centrale hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn, kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393459), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk, danwel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 393 459) en gemotiveerd zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Oost Gelre, Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven