Vastgesteld bestemmingsplan Harnaschpolder 2018, Delft

Logo Delft

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 28 november 2019 het bestemmingsplan ‘Harnaschpolder aanpassing 2018’ vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in enkele afrondende aanpassingen van het geldende bestemmingsplan Harnaschpolder 2015 om het volgende mogelijk te maken:

  • de realisatie van 3 vrijstaande woningen op gronden gelegen aan de Kastanjewetering tussen de huisnummers 32 en 38 alsmede het verlengde van deze kavel gelegen aan de Laan van Bentvelsen;

  • de herbestemming van enkele woonpercelen aan de Laan van Bentvelsen (optimalisatie bouwregels van de geldende woonbestemming van nog te ontwikkelen bouwkavels voor 5 vrijstaande woningen);

  • een kleine verlenging van de Laan van Bentvelsen ten behoeve van een betere verkaveling en ontsluiting van enkele kavels en de aanleg van een dienstweg, aansluitend op de Laan van Bentvelsen, voor het Hoogheemraadschap Delfland teneinde varend waterbeheer mogelijk te maken;

  • de realisatie van twee woningen aan de Dijkhoornseweg 134. 

Het bestemmingsplan inzien

Vanaf 9 december 2019 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en het bijbehorende raadsbesluit bekijken.

  • Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan kopen.

  • Opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “plannen zoeken”. Bij “plannaam” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) worden ingevoerd.

  • Via http://www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 10 december 2019 tot en met 20 januari 2020 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA  Den Haag 

U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven