Vaststelling wijzigingsplan Esseboom 2, Laren

Logo Laren

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat zij het ‘Wijzigingsplan Esseboom2’ (NL.IMRO.0417.WPEsseboom2 -Va01) op 19 november 2019 hebben vastgesteld.

Inhoud plan

Binnenkort zal het huidige Rosa Spierhuis aan de Esseboom 2 verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Hector Treublaan 1 te Laren. De huidige locatie aan de Esseboom 2 komt daarmee leeg te staan. Er is verzocht om de huidige bestemming te wijzigen naar “Wonen” voor de realisatie van acht vrijstaande woningen overeenkomstig de wijzigingsbevoegdheid in het geldende bestemmingsplan. Ten behoeve van deze ontwikkeling zal vanaf de Esseboom een toegangsweg op eigen terrein worden aangelegd. De woningen worden aan weerszijden van de toegangsweg gesitueerd en krijgen royale kavels vergelijkbaar met en in aansluiting op de omgeving. De bebouwing zal in maat en schaal aansluiten bij de omliggende woningen. Het bestaande groen wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd en ingepast. Daarmee behoudt de locatie het beeld dat passend is en aansluit bij de omgeving van de Esseboom. Het ontwerp wijzigingsplan is van 16 september 2019 tot en met 27 oktober 2019 ter inzage gelegd en zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht.

Inzage

Het vastgestelde plan ligt vanaf 3 december 2019 - gedurende zes weken - tot en met 13 januari 2019 ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035. Ook kunt u het plan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het ontwerpwijzigingsplan plan zijn geen zienswijzen ingediend en is het plan niet gewijzigd vastgesteld. Daarom mogen alleen diegenen die kunnen aantonen daartoe niet in de gelegenheid te zijn geweest om eerder zienswijze in te dienen, tegen dit plan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het raadsbesluit op te schorten moet - naast het indienen van een beroepsschrift - een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

In werkingtreding

Het plan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Laren, 3 december 2019

Naar boven