Voorbereidingsbesluit Wenum Wiesel en buitengebied karakteristieke panden

Logo Apeldoorn

Ter inzage ligt het raadsbesluit van 28 november 2019, waarbij de gemeenteraad heeft verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een aantal karakteristieke panden in het plangebied van het bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied die zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart nr. vb1021. Het voorbereidingsbesluit is vervat in de bestandenset met planidentificatie NL.IMRO.0200.vb1021-vas1.

De gemeenteraad heeft bepaald dat:

  • het voor de panden waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt, verboden is om ze zonder vergunning van burgemeester en wethouders te slopen, waarbij de gemeenteraad ook enige sloopwerkzaamheden heeft uitgezonderd van dit verbod en beoordelingsregels heeft vastgesteld waaraan burgemeester en wethouders een aanvraag om sloopvergunning moeten toetsen;

  • het besluit in werking treedt met ingang van 3 december 2019;

  • het besluit vervalt indien niet binnen een jaar na de datum van inwerkingtreden van het voorbereidingsbesluit het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage is gelegd;

  • het besluit tevens vervalt op het tijdstip waarop het bestemmingsplan ter voorbereiding waarvan dit besluit is genomen, in werking treedt.

Tegen een voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Het digitale voorbereidingsbesluit is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Voorbereidingsbesluiten.

Het voorbereidingsbesluit ligt ook ter inzage bij het Omgevingsloket. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u er meer over vertellen. Bij het Omgevingsloket kunt u alleen op afspraak terecht. Informatie over het maken van een afspraak en over de locatie van het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 3 december 2019

Naar boven