Ontwerpbestemmingsplan Fietsbrug Aarkanaal

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 26 november 2019 het ontwerpbestemmingsplan Fietsbrug Aarkanaal is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van een fietsbrug mogelijk in Alphen aan den Rijn. Met deze brug wordt de fietsverbinding tussen de stad Alphen aan den Rijn enerzijds en Aarlanderveen en Nieuwkoop met hun buitengebieden anderzijds flink verbeterd.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De fietsbrug over Aarkanaal ligt ten zuiden van Nieuwkoopseweg en Burgemeester Bruins Slotsingel over Oostkanaalweg, N207, Aarkanaal en Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn.

Doel van het bestemmingsplan fietsburg Aarkanaal is om aanleg hiervan juridisch- en planologisch mogelijk maken.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.B139fietsbrugaarkn-ON01 met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 5 december 2019 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 15 januari 2020) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B139fietsbrugaarkn-ON01.

Hoe kunt u reageren tegen het ontwerpbestemmingsplan?

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Fietsbrug Aarkanaal’ gaat met zaaknummer 267063.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Fietsbrug Aarkanaal’ gaat met zaaknummer 267063.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte van de afdeling Ruimte op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, 4 december 2019

Naar boven