Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vivaldilaan

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 21 november 2019 het bestemmingsplan “Vivaldilaan ” met bijbehorend identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP201810006-C001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro), met bijbehorende bijlagen gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

De aanleiding van het bestemmingsplan “Vivaldilaan” is de herstructurering van de locatie aan de Vivaldilaan 46 in de wijk Noorderpark I. Op deze locatie is het schoolgebouw de Tamboerijn gesloopt. Op deze loactie worden 28 grondgebonden sociale huurwoningen gerealiseerd.  

Dit plan is niet mogelijk zonder dat hiervoor een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld.

Reacties ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Vivaldilaan” met de daarbij behorende bijlagen heeft op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Alleen het waterschap Hunze en Aa’s had een zienswijze ingediend, maar dat is na ambtelijk overleg weer ingetrokken. Het ontwerpbestemmingsplan is i.v.m. recentelijk door de raad vastgestelde facetbeheersverordening woningsplitsing en woningomzetting ambtshalve aangepast. De raad heeft daarom besloten om het plan gewijzigd vast te stellen.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van een kennisgeving in de Assercourant en in de Staatscourant.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 4 december 2019 gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht; 

    Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

       

    ASSEN, 3 december 2019

      

 

Naar boven