Wijzigingsplan Van Lierswijk 2 te Bovensmilde

Logo Midden-Drenthe

Publicatienummer 1511365

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het college van Burgemeester en Wethouders op 19 november 2019 het wijzigingsplan Van Lierswijk 2 te Bovensmilde gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door het perceel. Directe aanleiding voor het wijzigingsplan is de wens gebruik te maken van de ruimte voor ruimteregeling zoals deze is opgenomen in het huidige bestemmingsplan. Hierbij wordt de oude agrarische bebouwing gesloopt, de bestemming gewijzigd in wonen en wordt de mogelijkheid gecreëerd voor het bouwen van een compensatiewoning.

De imro-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.VanLierswijk2BS-WVS1.

 

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op: toevoeging stikstofberekening. Een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen vindt u in de bijlage van de publicatie.

 

Inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 28 november 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan is in te zien op ruimtelijkeplannen.nl. De stukken kunt u ook bekijken bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

 

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

• Een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

• Alle belanghebbenden voor zover het gaat om de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Een beroepschrift richten u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen .

 

Informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Steven Yntema van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer 0593 53 93 41, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven