Bestemmingsplan ‘Noorderstraat Hoogkerk’ vastgesteld

Logo Groningen

Bestemmingsplan vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 27 november 2019 onder agendapunt 6.f. het bestemmingsplan ‘Noorderstraat Hoogkerk’ vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de wijziging van de bestemming van het voormalige tenniscomplex op de hoek van de Noorderstraat (bestemming Sport) in Bedrijventerrein ten behoeve van SuikerUnie. De suikerfabriek wil dit perceel gebruiken voor de uitbreiding van haar parkeerterrein, de stalling van rollend materieel en het plaatsen van enkele ‘portacabins’ in maximaal één bouwlaag.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is de breedte van de groenstrook in alle stukken naar een maat van 3 meter gebracht. Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan was deze nog 2 meter. In de vastgestelde versie is de groenstrook nu overal 3 meter breed.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 12 december 2019 tot en met 22 januari 2020 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur en van dinsdag t/m vrijdag uitsluitend op afspraak van 13.00 tot 17.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Ter inzage digitaal

Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl of op gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP594Noorderstraat-vg01.

Beroep instellen

Van 12 december 2019 tot en met 22 januari 2020 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

- die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Wie op tijd beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Als dit verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 11 december 2019

 

Naar boven