Bestemmingsplan ‘Elka-terrein’ te Lisse gewijzigd vastgesteld

Logo Lisse

De gemeenteraad van Lisse heeft op 28 november 2019 het bestemmingsplan ‘Elka-terrein’ met identificatienummer NL.IMRO.0553.bpdorp2010elka-Vax2 gewijzigd vastgesteld, ten opzichte van het op 20 juni 2019 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. De op 4 juli 2019 gecoördineerd verleende omgevingsvergunning voor de woningen, is ook gewijzigd. Het besluit hogere waarden is op 9 mei 2019 verleend en niet veranderd.

Inhoud plan

Voor de ontwikkeling van het Elka-terrein is een coördinatiebesluit genomen. Omdat zowel aan het bestemmingsplan, als aan de omgevingsvergunningen enkele wijzigingen zijn aangebracht, liggen beide gewijzigde besluiten opnieuw ter inzage:

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan Elka-terrein

  • 2.

    De omgevingsvergunning voor 40 woningen

  

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Elka-terrein met de identificatie NL.IMRO.0553.bpdorp2010elka-Vax2, voorziet in een appartementencomplex met 26 appartementen, 14 grondgebonden woningen en een waterkom met 40 ligplaatsen voor boten.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan. Deze wijzigingen betreffen o.a. aanpassingen op de onderbouwing van de onderdelen stikstofdepositie, parkeren, de ladder van duurzame verstedelijking en de steigers bij de te bouwen woningen. Daarnaast is melding gemaakt van de met de ontwikkelaar gesloten allonge ter beperking van het gebruik van de steigerplaatsen door derden.

In de regels is ten aanzien van het gebruik van de steigers eveneens een wijziging opgenomen.

 

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit de activiteit ‘het bouwen van 14 woningen en 26 appartementen met parkeervoorziening en ligplaatsen voor 40 boten’. Hier is een aanvullend voorschrift in opgenomen ten aanzien van het gebruik van het bouwmaterieel.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit met het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen van Donderdag 5 december 2019 t/m woensdag 15 januari 2020 ter inzage.

 

Inzien

U kunt het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis in Lisse.

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.Lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Projecten’ – ‘Elka’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan, het eerdere besluit hogere waarden en de omgevingsvergunning.

 

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

 

Beroep

Omdat de besluiten zijn gecoördineerd is er één mogelijkheid om beroep in te stellen tegen de vastgestelde wijzigingen van het bestemmingsplan en de aanpassing in de verleende omgevingsvergunning. Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van donderdag 5 december 2019 t/m woensdag 15 januari 2020 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt voor:

  • 1.

    Belanghebbenden die nu op een nieuwe wijze in hun belang geschaad worden en die het niet verweten kan worden dat eerder geen zienswijze is ingediend en/of dat geen beroep is ingesteld tegen het oorspronkelijk vastgestelde plan en/of de omgevingsvergunning.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen de verleende omgevingsvergunning is eerder binnen de beroepstermijn die tot en met woensdag 21 augustus 2019 liep, beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State. Dit beroep wordt geacht zich tevens te richten tegen de onderhavige wijzigingen in het bestemmingsplan en in de omgevingsvergunning. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, alsmede appellanten worden per omgaande van de onderhavige besluiten op de hoogte gesteld.

 

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan "Elka-terrein" is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

René van der Straatten of José Feijen, tel. 14 0252 (bestemmingsplan Elka-terrein)

De heer T. van Noort, tel. 14 0252 (omgevingsvergunning bouwen)

 

Naar boven