Schooolleiders innovatie ontwikkelfonds (SIOF), Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Primair Onderwijs – Anders organiseren 2020 – 2022

Subsidieoproep

Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO)

November 2019

Inhoud

1

Inleiding

1

 

1.1

Achtergrond

1

 

1.2

Beschikbaar budget

1

 

1.3

Geldigheidsduur subsidieoproep

1

2

Doel

1

3

Richtlijnen voor aanvragers

2

 

3.1

Wie kan aanvragen

2

 

3.2

Wat kan aangevraagd worden

3

 

3.3

Wanneer kan aangevraagd worden

4

 

3.4

Het opstellen van de aanvraag

4

 

3.5

Subsidievoorwaarden

5

 

3.6

Het indienen van een aanvraag

6

4

Beoordelingsprocedure

6

5

Contact en overige informatie

8

 

5.1

Contact

8

 

5.2

Overige informatie

8

1. Achtergrond

1.1 Achtergrond

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) coördineert en financiert onderwijsonderzoek en bevordert de verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van het onderwijs. Zo werkt het NRO aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

In deze subsidieoproep leest u hoe de aanvraagprocedure is ingericht voor het Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds PO – Anders Organiseren (2020 – 2022). U vindt in deze subsidieoproep achtereenvolgens informatie over het doel van dit programma (hoofdstuk 2), de richtlijnen voor de subsidieaanvraag (hoofdstuk 3) en hoe uw aanvraag wordt beoordeeld. Deze informatie hebt u nodig om een aanvraag voor subsidie te kunnen indienen.

1.2 Beschikbaar budget

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt eenmalig budget beschikbaar voor het Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds (SIOF) voor het primair onderwijs en heeft het NRO verzocht om subsidies in het kader van dit fonds te verstrekken en flankerend onderzoek uit te zetten.

Het beschikbare subsidiebudget voor deze pilot SIOF PO – Anders organiseren bedraagt in totaal 810.000 euro voor SIOF-beurzen van maximaal 30.000 euro per schoolleider.

1.3 Geldigheidsduur subsidieoproep

Deze subsidieoproep staat open vanaf 9 december 2019, 12:00:00 uur CE(S)T. De deadline voor het indienen van aanvragen is 9 januari 2020, om 14:00:00 uur CE(S)T.

2 Doel

Het Ministerie van OCW stelt beurzen beschikbaar van maximaal 30.000 euro voor schoolleiders die werkzaam zijn in het primair onderwijs. De beurs is bedoeld voor schoolleiders die zich willen richten op het anders organiseren van het onderwijs op hun school. Niet alleen om het onderwijs voor leerlingen te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan het ondervangen van, of beter om kunnen gaan met het lerarentekort. Na toekenning van de beurzen moeten in het voorjaar van 2020 (uiterlijk 28 februari 2020) 1) de verdere (gedragen) planvorming en 2) het opstarten van benodigde acties beginnen. Er zal ook een flankerend onderzoek uitgevoerd worden naar de opbrengsten van het werken met de SIOF-beurzen.

Het doel van deze beurzen en bijbehorend onderzoek is tweeledig. Allereerst dienen de beurzen als impuls en steuntje in de rug voor schoolleiders om tijd en ruimte vrij te maken om een andere manier van organiseren op hun school nader vorm te geven, uit te werken, en er met hun team mee aan de slag te gaan. Uitgangspunt daarbij is kwalitatief goed of beter onderwijs voor de leerlingen, maar er liggen ook kansen in andere manieren van organiseren voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden (zoals vermindering werkdruk of creëren van meer ontwikkeltijd) en versterken van gevoel van eigenaarschap binnen het team. Hiermee zou de schoolorganisatie ook beter kunnen inspelen op een lerarentekort. Uit het bijbehorende onderzoek kunnen lessen worden getrokken over wat hierin wel en niet werkt, wat hiervoor nodig is, en hoe een dergelijk verandertraject in de school goed kan worden vormgegeven. Hier kunnen andere scholen vervolgens hun voordeel mee doen.

Daarnaast wil het Ministerie van OCW uit dit traject lessen trekken voor het eigen beleid, om te bezien wat ervoor nodig is om ook in de toekomst duurzame schoolontwikkeling verder te versterken. Daarom zal er flankerend onderzoek uitgevoerd worden naar de toegekende SIOF-beurzen.

Anders Organiseren

Voor ‘het anders organiseren’ van de schoolorganisatie valt geen blauwdruk te geven; er zijn vele manieren denkbaar. Afhankelijk van onder andere de schooleigen visie en missie, de uitdagingen waar de school voor staat, en de context waarin de school zich bevindt, kan de ene manier kansrijker zijn dan de andere. Te denken valt aan een andere indeling van de dagen en weken, een andere inzet van het personeel (bijv. via meer taakdifferentiatie), bepaalde inzet van ict-voorzieningen, tot aan groeps- of jaarklas doorbrekend onderwijs verzorgen.1

Los van wat er precies ‘anders’ wordt, zijn er wel proceskenmerken aan te wijzen die eraan bijdragen dat een verandertraject succesvol doorlopen wordt. Zo zijn draagvlak vanuit het (docenten-)team en steun vanuit het bestuur belangrijk (afhankelijk van de reikwijdte van de verandering ook die van ouders), moet de verandering passen bij de visie en missie van de school, helpt het als er een gedegen probleemanalyse onder ligt, en is het niet onbelangrijk ook de financiële consequenties (ook voor de wat langere termijn) vooraf in beeld te hebben.2

Over zowel de vormen van anders organiseren (en onder welke omstandigheden die kansrijk zijn) als over de kenmerken van een goed verandertraject in het onderwijs kunnen nog lessen worden geleerd. Hier zal het flankerend onderzoek bij dit SIOF aan bijdragen.

3 Richtlijnen voor aanvragers

In dit hoofdstuk is voor u op een rij gezet welke richtlijnen gelden voor uw subsidieaanvraag. Eerst staat hierin wie subsidie kan aanvragen (paragraaf 3.1), wat voor subsidie u kunt aanvragen (paragraaf 3.2) en wanneer u uw aanvraag uiterlijk moet indienen (paragraaf 3.3). Vervolgens vindt u hieronder de richtlijnen voor het opstellen van de aanvraag (paragraaf 3.4) en specifieke subsidievoorwaarden (paragraaf 3.5). In paragraaf 3.6 leest u ten slotte hoe u uw aanvraag indient.

3.1 Wie kan aanvragen

De SIOF-beurs kan aangevraagd worden door schoolleiders die in ieder geval gedurende het schooljaar 2019/2020 werkzaam zijn op Nederlandse door de overheid bekostigde scholen in het primair onderwijs.

Onder ‘schoolleider’ worden in het kader van deze subsidieoproep de volgende functies binnen het primair onderwijs gedefinieerd:

  • Directeur basisschool

  • Locatiedirecteur

  • Directeur-bestuurder

Op alle personen, inclusief de medewerkers van NWO, die betrokken zijn bij de beoordeling van en besluitvorming over aanvragen die in het kader van deze subsidieoproep worden ingediend, is de NWO Code Persoonlijke Belangen van toepassing. De Code Persoonlijke Belangen noemt persoonlijke belangen die deelname aan het beoordelingsproces zonder meer uitsluiten en persoonlijke belangen waarbij een afweging moet worden gemaakt of en onder welke voorwaarden deelgenomen kan worden aan het beoordelingsproces. Op grond van artikel 2:4 van de Algemene wet bestuursrecht dient tevens de schijn van vooringenomenheid te worden uitgesloten. Voor wat betreft het kunnen indienen van een aanvraag betekent dit concreet dat leden van de beoordelingscommissie niet tevens aanvrager kunnen zijn in deze subsidieronde. Dit geldt ook voor leden van de programmaraden, programmacommissies en de Stuurgroep van het NRO, indien zij betrokken zijn bij de beoordeling en/of besluitvorming van deze ronde.

Meer informatie over de Code Persoonlijke Belangen kunt u vinden op www.nwo.nl/code.

3.2 Wat kan aangevraagd worden

Schoolleiders kunnen een persoonsgebonden beurs aanvragen van maximaal 30.000 euro, bedoeld om het onderwijs op hun school anders te organiseren om enerzijds beter onderwijs aan de leerlingen te kunnen bieden en anderzijds als schoolorganisatie het lerarentekort beter te kunnen ondervangen. Het mag gaan om nieuwe of reeds bestaande initiatieven, zolang het ideeën met impact betreft. Indien de beurs wordt aangevraagd voor een reeds bestaand initiatief dient de schoolleider de behoefte aan extra middelen specifiek toe te lichten. De beurs is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. De schoolleider is verantwoordelijk voor de besteding van deze beurs. Indien er een wisseling van schoolleider voordoet gedurende de looptijd van het initiatief dient de beurs te allen tijde ter beschikking te blijven voor de oorspronkelijke school van aanvraag. De nieuwe schoolleider moet daarvoor wel zijn/haar commitment geven om het oorspronkelijke idee verder voort te zetten. Deze subsidie is een aanjaagsubsidie, wat betekent dat het bedrag bedoeld is om schoolleiders in positie te brengen om hun (innovatieve) ideeën voor het anders organiseren van het onderwijs op de eigen school op te zetten en het onderwijs voor leerlingen te verbeteren, en tegelijkertijd daarmee de organisatie adaptiever maken om het lerarentekort beter te ondervangen. De beurs heeft niet als doel om de hele organisatieverandering te bekostigen. Het bedrag is ook niet bedoeld voor trainingen of cursussen voor schoolleiders persoonlijk. Gedacht kan worden aan het vrijmaken van personeel of van de schoolleider zelf om een organisatieplan te schrijven en de invoering ervan uit te werken. Het is niet de bedoeling om met deze beurs een tijdelijke docent of klassenassistent aan te stellen. Per school mag één keer een aanvraag ingediend worden.

Er is in totaal 810.000 euro beschikbaar. U kunt aanvragen indienen met een looptijd van twee jaar (schooljaar 2020-2021 en schooljaar 2021-2022) en een voorbereidingsfase van een half jaar (tweede deel schooljaar 2019-2020). Het beschikbare budget per aanvraag is maximaal 30.000 euro. Dit bedrag zal in twee tranches uitbetaald worden. De eerste tranche bedraagt maximaal 20.000 euro en wordt na toekenning betaald, bedoeld om kosten voor de aanloopfase en het eerste schooljaar (2020-2021) te bekostigen. De tweede tranche bedraagt 10.000 euro en is bedoeld voor kosten (of een deel daarvan) van het initiatief in het tweede schooljaar (2021-2022).

U kunt subsidie aanvragen voor personele kosten én materiële kosten die direct aan het project verbonden zijn. Alle kosten moeten inhoudelijk gemotiveerd worden. U kunt alleen subsidie aanvragen voor de kosten van personen en instellingen die in Nederland gevestigd zijn.

De programmaraad voor Beleidsgericht onderwijsonderzoek (ProBo) heeft het recht om vanwege budgettaire en inhoudelijke overwegingen minder dan het gehele aangevraagde budget toe te kennen.

3.2.1. Personele kosten

U kunt subsidie aanvragen voor de salariskosten van het personeel dat uren inzet voor het project. Dit zijn in elk geval de salariskosten van personeel op uw school. Voor de personele kosten onderscheiden we personeel aan onderwijsinstellingen gefinancierd met publieke middelen en personeel aan overige organisaties.

Personeel aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen gefinancierd met publieke middelen (waaronder instellingen voor primair onderwijs)

Er gelden maximale tarieven voor overig personeel aan onderwijsinstellingen gefinancierd met publieke middelen. Hieronder valt ook het personeel met een vast dienstverband. De maximale tarieven (uur/dag) zijn gebaseerd op de Handleiding Overheidstarieven 2017 en bedragen:

Secretariaat

€ 53/424

Docenten

€ 72/576

Docent-onderzoekers

€ 87/696

Directie

€ 119/952

Deze tarieven zijn gebaseerd op het kostendekkend tarief inclusief de hierbij geldende opslagen. Het kostendekkend tarief omvat het gemiddeld bruto salaris inclusief verwachte loonontwikkeling, vakantie- uitkering, eindejaarsuitkering, werkgeverslasten plus een opslag voor overhead.

Personeel aan overige organisaties

Ook voor personeel aan overige organisaties gelden maximale tarieven (uur/dag) gebaseerd op de Handleiding Overheidstarieven 2017. Die bedragen:

Ondersteuning

€ 55/440

Junior

€ 81/648

Medior

€ 130/1.040

Senior/directie

€ 139/1.112

De genoemde tarieven zijn gebaseerd op het kosten-plus tarief exclusief btw, inclusief de hierbij geldende opslagen. Het kosten-plus tarief omvat het gemiddeld bruto salaris inclusief verwachte loonontwikkeling, vakantie-uitkering, eindejaarsuitkering, werkgeverslasten, een opslag voor overhead plus een winstopslag.

Op www.nro.nl/projectbeheeris de Handleiding Overheidstarieven 2017 te vinden met hierin een nadere toelichting op bovenstaande tarieven.

U moet in de aanvraag in ieder geval aangeven hoe u de aangevraagde personele kosten verdeelt over de verschillende betrokkenen bij het initiatief. Benoem hierbij wat uw overwegingen zijn achter deze verdeling. In de aanvraag neemt u per type personeel de uur-/dagtarieven op. Deze mogen uiteraard de bovenstaande tarieven niet overschrijden; u mag wel een lager tarief opnemen. Deze tarieven zijn vervolgens bindend. Dit betekent dat het NRO uitgaat van de in de aanvraag opgenomen uurtarieven bij een eventuele toekenning en uiteindelijke subsidievaststelling.

3.2.2. Materiële kosten

In een aanvraag kan subsidie worden aangevraagd ter dekking van materiële kosten die gemaakt worden ten bate van het initiatief.

Materiële kosten dienen zowel inhoudelijk gemotiveerd als financieel onderbouwd te worden.

Uitsluitend kosten die rechtstreeks voortvloeien uit het initiatief zijn subsidiabel. Er kunnen derhalve bijvoorbeeld geen huisvestings-, overhead-, onderhouds- of afschrijvingskosten uit het materiële budget worden bekostigd.

3.3 Wanneer kan aangevraagd worden

Aanvragen voor een SIOF-beurs kunnen vanaf 9 december 2019, 12:00:00 uur CE(S)T tot uiterlijk 9 januari 2020, om 14:00:00 uur CE(S)T worden ingediend. Wanneer een aanvraag voldoet aan de eisen zoals beschreven in deze subsidieoproep, wordt deze toegelaten tot de loting.

Aanvragen die na de deadline zijn ingediend, worden niet in behandeling genomen.

3.4 Het opstellen van de aanvraag

Uw subsidieaanvraag bestaat uit een online aanvraagformulier waarop u wordt gevraagd de contouren van een plan te beschrijven voor het opzetten van een aanpak binnen uw school om het onderwijs anders te organiseren en daarmee bij te dragen aan kwalitatief goed onderwijs en tegelijkertijd het beter toerusten van de schoolorganisatie op het ondervangen van een lerarentekort. In uw aanvraag dient u een korte beschrijving te geven van de volgende aspecten:

  • Beschrijving (van de contouren) van het plan om tot een aanpak te komen waarvoor de subsidie wordt aangevraagd;

  • Beschrijving van het vergezicht, het uiteindelijke doel van de aanvraag en wat dit enerzijds bijdraagt aan de onderwijskwaliteit en anderzijds bijdraagt aan het beter om kunnen gaan met een (mogelijk) lerarentekort;

  • Beschrijving van eigen rol binnen de realisatie van het plan;

  • Beschrijving van en toelichting bij de middelen (zowel materiële als personele) die worden aangevraagd;

  • Beschrijving van plannen rondom duurzaamheid en borging van de aanpak;

  • Beschrijving van ideeën over het verandermanagement (zorgen voor draagvlak en eigenaarschap binnen team docenten en bestuur).

Dit formulier kunt u vanaf 9 december 2019, 12:00:00 op deze website invullen: https://www.nro.nl/siof-po

Het formulier dient volledig te worden ingevuld. Onvolledige formulieren en formulieren die niet via de website worden ingestuurd, worden niet in behandeling genomen. Uw aanvraag dient in het Nederlands te worden opgesteld.

Deze subsidieoproep is het uitgangspunt bij het opstellen van uw aanvraag.

3.5 Subsidievoorwaarden

3.5.1 Subsidievoorwaarden

De ontvanger van een SIOF-beurs dient deel te nemen aan vijf bijeenkomsten die in het kader van SIOF worden georganiseerd. Bij afwezigheid (bijv. wegens ziekte) kan een gedelegeerde vanuit het team of de school aanwezig zijn. Tijdens deze bijeenkomsten staat het delen van ervaringen en ideeën met andere schoolleiders centraal. Tevens worden sprekers uitgenodigd die u kunnen inspireren en/of verder kunnen helpen bij het concretiseren van uw initiatief.

De voorlopige planning van deze vijf bijeenkomsten is als volgt:

  • Woensdag 12 februari 2020 (startbijeenkomst)

  • Juni 2020

  • Februari 2021

  • September 2021

  • Juni 2022

Gedurende de doorlooptijd van het project zal na de toekenning de ontvanger van de SIOF-beurs worden benaderd om deel te nemen aan een flankerend onderzoek van de SIOF-beurs. Bij toekenning van uw initiatief bent u verplicht om uw medewerking hieraan te verlenen.

De namen en scholen van de schoolleiders die de beurs ontvangen en een korte omschrijving van de plannen zullen worden gepubliceerd op de website van het NRO. Voor meer informatie zie https://www.nwo.nl/privacyverklaring.

3.5.2 Na toekenning

Uiterste startdatum

Het verder uitwerken van de plannen voor het initiatief waarvoor de beurs wordt aangevraagd dient uiterlijk 30 januari 2020 van start te gaan, anders wordt de beurs ingetrokken. Voorafgaand aan de start van het project stuurt u een volledig ingevuld en ondertekend projectmeldingsformulier (PMF) toe aan het NRO. U kunt het document downloaden via www.nwo.nl/nroprojectbeheer.

Op woensdag 12 februari 2020 vindt er voor de gehonoreerden een kennismakings-inspiratiebijeenkomst plaats. In juni 2020 dient het uitgewerkte plan van de innovatie of ontwikkeling op de school voor aftrap in schooljaar 2020-2021 gereed te zijn. Op dat moment staat ook weer een uitwisselingsbijeenkomst gepland. Vervolgens zullen er nog drie (halfjaarlijkse) bijeenkomsten volgen in het schooljaar 2020-2021 en schooljaar 2021-2022. Uiterlijk 10 juli 2022 dient u een eindverslag in bij het NRO. U ontvangt daarvoor tegen die tijd een format. Alle tot dan toe in het kader van uw beurs gerealiseerde en in uw aanvraag genoemde opbrengsten dient u te benoemen.

Tussentijdse wijzigingen melden

Op de aanvragers die de SIOF-beurs ontvangen hebben, rust de verplichting om bij het NRO-bureau onverwijld een schriftelijke melding te doen zodra aannemelijk is dat de activiteiten waarvoor de subsidie verleend is niet, niet tijdig of niet geheel zullen worden verricht of dat niet, niet tijdig of niet geheel aan de

aan de subsidie verbonden verplichtingen zal worden voldaan. Hieronder vallen eventuele wijzigingen in de planning of uitvoering van het onderzoek.

Monitoring voortgang initiatief

Het NRO monitort de voortgang en evalueert de resultaten van de verstrekte subsidies op basis van de in de aanvraag vermelde planning en beoogde opbrengsten.

3.6 Het indienen van een aanvraag

Het indienen van een SIOF-aanvraag kan alleen via het formulier op de website https://www.nro.nl/siof-po, vanaf 9 december 2019, 12:00:00 uur tot 9 januari 2020, 14:00:00 uur.

4 Beoordelingsprocedure

In dit hoofdstuk staat eerst hoe de beoordelingsprocedure verloopt (paragraaf 4.1). Vervolgens ziet u in paragraaf 4.2 de tijdpad van de procedure en in paragraaf 4.3 aan welke criteria het NRO bureau uw aanvraag toetst.

Voor alle bij de beoordeling en/of besluitvorming betrokken personen en betrokken NWO-medewerkers is de Code persoonlijke belangen van toepassing.

4.1 Procedure

De procedure bestaat uit de volgende stappen:

  • Indiening van aanvraag

  • Ontvankelijkheidscontrole

  • Loting

  • Besluitvorming

Na ontvangst van uw aanvraag is de eerste stap een toets of NRO de aanvraag in behandeling kan nemen. Hiervoor past het NRO de voorwaarden toe zoals beschreven in hoofdstuk 3 van deze subsidieoproep (zie ook paragraaf 4.3.). Vervolgens zal het NRO een loting organiseren tussen de aanvragen die in behandeling zijn genomen. De aanvragen worden vervolgens ter besluitvorming voorgelegd aan de Programmaraad.

Indiening van aanvragen

Voor indiening van de aanvraag is een standaardformulier beschikbaar op de NRO-pagina van deze subsidieronde. In uw aanvraag moet u zich houden aan de vragen die in dit formulier staan en aan de werkwijze die in de toelichting staat. Ook moet u zich houden aan de richtlijnen voor het maximale aantal woorden.

Uw volledig ingevulde aanvraagformulier moet voor donderdag 9 januari 2020, 14:00:00 uur via de NRO website zijn ontvangen. Na dit tijdstip kunt u uw aanvraag niet meer indienen. Na ontvangst van de aanvraag ontvangt de indiener hiervan een bevestiging.

In behandeling nemen van de aanvragen

Zo snel mogelijk nadat u uw aanvraag hebt ingediend, hoort u of het NRO uw aanvraag in behandeling neemt. Het NRO-secretariaat bepaalt dat aan de hand van een aantal administratief-technische criteria (zie de ontvankelijkheidscriteria in paragraaf 4.3). Alleen als uw aanvraag hieraan voldoet, kan het NRO deze in behandeling nemen.

Werkwijze loting

Op basis van de ingediende aanvragen zal het NRO door middel van een loting door een notaris vaststellen welke schoolleiders een SIOF-beurs ontvangen. Alle indieners krijgen bericht waarin staat vermeld welk lotingnummer aan hun aanvraag is toegekend. De loting zal buiten aanwezigheid van de indieners plaatsvinden bij een notaris.

De notaris zal met daartoe geschikte apparatuur willekeurige lotingnummers selecteren. De volgorde van de getrokken loten wordt schriftelijk vastgelegd door de notaris. De aanvragen zullen in die volgorde worden gehonoreerd tot het beschikbare subsidiebudget is uitgeput.

Het resultaat van de loting wordt bij toezending van het besluit op de subsidieaanvraag aan alle aanvragers bekendgemaakt.

Besluitvorming door de programmaraad

Tot slot toetst de programmaraad de lotingsprocedure en neemt een formeel besluit over de te honoreren aanvragen. Er kunnen naar verwachting 27 SIOF-beurzen toegekend worden.

Bezwaar en beroep

Voor het indienen van formele bezwaren tegen beslissingen in het kader van de subsidieronde SIOF PO – Anders Organiseren staan, waar van toepassing, de geldende bezwaar- en beroepsprocedures open.

4.2 Tijdpad

Beoordelingsprocedure

Vanaf 9 december 2019, 12:00 uur

9 januari 2020, 14.00 uur

Indiening voor aanvragen open voor SIOF-beurzen

Deadline indiening aanvragen

Week van 13-17 januari 2020

Loting

Eind januari 2020

Besluit Programmaraad voor Beleidsgericht Onderwijsonderzoek over

ingediende aanvragen

Eind januari 2020

Het NRO informeert de indieners over het besluit

Na toekenning SIOF

12 februari 2020

1e bijeenkomst kennismakings-inspiratiebijeenkomst

Juni 2020

2e bijeenkomst uitwisselingsbijeenkomst waarbij de uitwerking van

innovatie/ontwikkelingen worden gedeeld

Februari 2021

3e bijeenkomst tussenbijeenkomst

September 2021

4e bijeenkomst tussenbijeenkomst

Juni 2022

5e bijeenkomst afrondingsbijeenkomst waarbij inzichten en opbrengsten

van de innovatie breed worden gedeeld

Aanpassingen tijdpad

Het kan zijn dat het NRO het noodzakelijk acht om tijdens de lopende procedure nog aanpassingen in het tijdpad van deze subsidieronde aan te brengen. Uiteraard ontvangt u hierover tijdig bericht.

4.3 Criteria

Formele ontvankelijkheidscriteria

Het NRO neemt uw aanvraag alleen in behandeling als deze voldoet aan een aantal formele voorwaarden. Deze voorwaarden zijn:

  • de aanvraag is ingediend door een persoon die aan de gestelde eisen in paragraaf 3.1 voldoet;

  • het aanvraagformulier is, na eventueel verzoek tot aanvulling of wijziging, juist, compleet en volgens de instructies ingevuld;

  • de aanvraag bevat een beschrijving van de manier waarop teamleden/leerkrachten van de school betrokken zullen worden bij het project;

  • de aanvraag is ingediend via de NRO-website;

  • de aanvraag is binnen de daarvoor gestelde termijn ontvangen;

  • het bestuur van de school is akkoord met de aanvraag;

  • de aanvraag is in het Nederlands opgesteld;

  • de aanvraag valt binnen de thematiek Anders Organiseren en het ingediende plan draagt bij aan enerzijds kwalitatief goed onderwijs voor de leerlingen, en anderzijds aan een schoororganisatie die beter in kan spelen op een lerarentekort;

  • het budget is volgens de richtlijnen in de subsidieoproep opgesteld;

  • indien het een bestaand initiatief betreft is er een toelichting gegeven op de gevraagde extra middelen;

  • de begroting voor de voorbereidingsfase (voorjaar 2020) en het eerste schooljaar (2020-2021) is nader toegelicht (incl. globaal eventuele aanvullende financiering vanuit het bestuur);

  • de periode waarover u subsidie aanvraagt is het schooljaar 2020 – 2021 en 2021 – 2022 en wordt in het voorjaar van 2020 voorbereid.

Het NRO toetst uw aanvraag eerst op deze voorwaarden. Alleen als uw aanvraag hieraan voldoet, wordt deze toegelaten tot de lotingsprocedure. U wordt gevraagd om na indiening van een aanvraag beschikbaar te zijn om eventuele wijzigingen door te voeren om (alsnog) te voldoen aan de ontvankelijkheidscriteria.

5 Contact en overige informatie

5.1 Contact

Inhoudelijke vragen

Voor inhoudelijke vragen over SIOF PO – Anders Organiseren en deze subsidieoproep neemt u contact op met:

Beleidsmedewerkers

Mesut Çifçi MSc T: 070 349 45 92

E: probo@nro.nl

Bart ten Bosch MSc T: 070 349 42 24

E: probo@nro.nl

Secretariaat

Ramona Eduard T: 070 344 09 28

E: probo@nro.nl

5.2 Overige informatie

Het NRO verwerkt gegevens van aanvragers conform de NWO privacyverklaring.

Na afronding van de subsidieronde zal het NRO aanvragers mogelijk benaderen voor een evaluatie van de procedure.


X Noot
1

Zie voor meer vormen van ‘anders organiseren’: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/rapporten/2017/10/02/anders-organiseren-van- onderwijs/anders-organiseren-van-onderwijs.pdf

Naar boven