Tervisielegging ontwerpbesluit Aanwijzing gemeentelijke veerdiensten als dienst van algemene belang

Logo Gorinchem

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend dat vanaf 2 december 2019 t/m 23 december 2019 voor een ieder ter inzage ligt:

 

het Ontwerp Besluit Aanwijzing van de gemeentelijke veerdiensten als Dienst van Algemeen Belang als bedoeld in artikel 25h, 6e lid Mededingingswet.

 

Inhoud

Het leveren van personenvervoer over binnenwateren is een economische activiteit in de zin van de Mededingingswet. De Mededingingswet is van toepassing op de gemeentelijke veerdiensten, omdat sprake is van een economische activiteit die de gemeente zelf uitvoert. . De veerdiensten worden bekostigd uit de algemene middelen.

 

Het algemeen belang besluit dient er toe om vast te stellen dat de gemeente onrendabele veerdiensten exploiteert om redenen van algemeen belang. De raad is hiertoe bevoegd. Dit besluit kan worden voorbereid met de reguliere (korte) voorbereidingsprocedure van de Awb.

 

Ter inzage

Het Ontwerpbesluit ligt tijdens de openingstijden voor een ieder ter inzage ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Het Ontwerpbesluit is ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen. Onder de kop Ontwerp --> “Ontwerpbesluit Aanwijzing gemeentelijke veerdiensten als dienst van algemene belang” staat een rechtstreekse link naar het digitale Ontwerpbesluit.

 

Indienen zienswijzen en inspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijzen indienen tegen het Ontwerpbesluit.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en de aanduiding naam van het Ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer F. W. den Boef van Team Advies. Zijn telefoonnummer is 0183 - 65 93 43. E-mailen kan naar f.d.boef@gorinchem.nl.

 

 

 

Gorinchem, woensdag 27 november 2019

 

 

 

Naar boven