Vaststelling bestemmingsplan Binnenstad, Markendaalseweg 70-78 en besluit hogere waarde

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 21 november 2019 het bestemmingsplan Binnenstad, Markendaalseweg 70-78 (NL.IMRO.0758.BP2017201003-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen zijn in het raadsvoorstel opgenomen, dat als bijlage is toegevoegd bij het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Wet geluidhinder

Aan de hand van een akoestisch onderzoek is vastgesteld dat voor een aantal woningen de voorkeursgrenswaarden wordt overschreden, maar dat deze nog wel vallen binnen de ontheffingswaarden. In dat kader is een besluit hogere waarde opgesteld dat als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

 

Ter inzage

Het bovengenoemde plan is vanaf 30 november 2019 digitaal te raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Van 1 december 2019 tot en met 13 januari 2020 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen de ontheffing hogere waarde schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet is op deze beroepsprocedure van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het gevolg van het van toepassing zijn van de Crisis- en Herstelwet is verder dat:

- De rechter uitspraak moet doen binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn;

- Decentrale overheden niet meer in beroep kunnen gaan tegen een besluit van een ander overheidsorgaan, tenzij het besluit tegen hen is gericht.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

Naar boven